Дават 100 хил. евро за ваканционен дом в Гърция

Много българи имат интерес към покупка на имот в Гърция.

Купуват къщи до 200 хил. евро

Евтините се нуждаят от ремонт

Търсенето на имотния пазар в Гърция превишава предлагането, а цените на имотите са в много широк диапазон, казват брокери от южната ни съседка. Причината за големия диапазон на цените е, че новопостроените имоти в районите, където има силен интерес, са на много висока цена, а имотите в крайните квартали на големите градове са част от вторичния пазар и се продават значително по-евтино.

Чуждестранните купувачи се насочват предимно към ваканционни жилища или апартаменти, които могат да отдават за краткосрочно настаняване, а местните целят да заменят старите си жилища с ново строителство и купуват предимно апартаменти в големите градове.

Най-популярни са имотите в ценовия диапазон от 100 хил. до 250 хил. евро. Най-купуваните ваканционни апартаменти са с цена до 100 хил. евро, а ваканционните къщи - до 200 хил. евро. В градските райони има двустайни апартаменти с цени в диапазона 60-80 хил. евро, и тристайни по 70-100 хил. евро. Интересът на българските купувачи е висок, като се запазват популярните райони, в които българи купуват имоти - предимно в районите, които са близо до границата между България и Гърция. Широкият диапазон на цените дава възможност да бъде намерен имот за всеки потенциален купувач. Евтините апартаменти, които може да бъдат намерени в градските райони в Гърция, се нуждаят от ремонт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти