Джамбазки за атаката на Малинов срещу България: Това е отвратително

Ангел Джамбазки

"Не ми е известно да има друг български представител в ЕП, който да твърди, че иска държавата му да бъде наказана и глобена. Странно разбиране за защита на национален интерес, няма дума. Изобщо не ми е известно нито един член на ЕП да е поискал наказателна процедура срещу държавата си. Това е немислимо". Това написа във фейсбук евродепутатът Ангел Джамбазки за атаката срещу България на колегата му Светослав Малинов .

"Това си е новина. Отвратителна, при това", коментира Джамбазки.

 

Пълният текст на коментара на Ангел Джамбазки:

Група от няколко колеги поискала от ЕК наказателна процедура срещу България. От всичките седем от общо седемстотин петдесет и един членове на ЕП, четирима подписали писмото са от крайната левица, зелени и прочее, а двама са от ЕНП и един от ЕКР.

Дотук нищо ново, лъжите на зелените и комунистите по темата отдавна не са новина. Както се казва, това им е работата. Да лъжат.

Припомням върха на лицемерието. Колегата Франческа Келер, една от водачите на зелените, която протестира и пречи на развитието на планинските региони в България твърди, че не знае колко лифта са построени в последните години в родната ѝ Германия.

Дали? Странно, нали? Да си германец, който се бори срещу строежа на един лифт в България, пък да твърдиш, че не знаеш, че в Германия са построени над триста нови лифтови съоръжения само за няколко години. И се планират още толкова. Меко казано странно. Не го вярвам.

Странното е, че подпис е сложил и български представител в ЕП. Не ми е известно да има друг български представител в ЕП, който да твърди, че иска държавата му да бъде наказана и глобена. Странно разбиране за защита на национален интерес, няма дума. Изобщо не ми е известно нито един член на ЕП да е поискал наказателна процедура срещу държавата си. Това е немислимо.

Това си е новина. Отвратителна, при това.

Още повече, не става дума само за паркове, става дума за искане за наказателна процедура срещу България, заради плановете за строеж на жизненоважния участък от магистрала „Струма” през Кресненското дефиле. Участък, който отнема десетки, ако не и стотици човешки животи на година. Всеки, който е минавал поне веднъж от там, знае, че магистралата може да мине или през дефилето, или през съседните планини, една от които отново е Пирин. Шизофрения? Неграмотност? Дребен, късоглед политически гешефт?

Обяснявам си го с партиен и политически егоизъм и с наближаващите след година избори. Обяснявам си го с дребни политически сметки, около оглавяване на партийни листи, доминирани от розово-зелени талибани и крайни културни марксисти. Които открито работят за интересите на чужди държави и компании.

Като сме тръгнали така, имам още няколко предложения към колегата: предлагам му да поиска да бъдат наложени санкции на България заради грабителската приватизация и свързаните с нея лица. Сещам се за един основател на партията. Основателят на партията, чиито представител е колегата и която се брои за „дясна”.

На базата на това, сещам се, че трябва предложи да бъдат наложени санкции на България и заради руските и всякакви други зависимости в икономиката ни, дошли след управлението на някои други партии – продажбата на едната ни рафинерия, и усилени след грабителската приватизация.

После, сещам се за една банка, където един основател на същата партия държеше свои и партийни пари, но нещо спря да говори по темата. Питам се какво стана с тази банка и разследването по нея – да наложим санкции на България по този повод, предлагам.

ОК е, нали? Да плащат българските граждани заради нечия политическа безочливост. Защото това ни предлага колегата – заради партиен, провеждан от собствената му политическа сила, егоизъм да плащат обикновените граждани, които са го изпратили в ЕП да ги представлява и да защитава интересите им.

Още повече, ЕК нееднократно отхвърли лъжите на зелените комунисти по повод опазването на природата в България. Според източници от ЕК, и строежа на Струма, и частичното изменение на плана за Пирин се подкрепят.

Да, България трябва да развива планинските си региони и туризма. Това ще даде препитание на хората, които живеят там. И ще им даде възможност да правят бизнес, а не да бракониерстват и да изсичат гората. Това е истинското зелено. Това е грижата за природата. Защото зеленото е родолюбие.

Да, България трябва да довърши магистрала Струма. Това ще спести хиляди човешки животи и щети за икономиката.

Да, това не се харесва на розово-зелените талибани, които работят за чужди интереси и своя сметка. Те получават грантове, за да саботират тези важни за българското общество проекти. Да тези хора си купуват и евродепутати. Но това си остава за сметка на тяхната съвест. Срамота.

Това ще мине и ще замине, поредната излагация. Ще остане срамът. Ще остане грозната картинка, след свалянето на маските. Но и това не е лошо. Поне е ясно кой кой е, кой чии интереси защитава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България