Диктатура на глупците

Монументът на Теди Рузвелт пред Природонаучния музей в Ню Йорк ще бъде премахнат.

Прав е Тръмп да иска 10 години затвор за анархистите и вандалите, които събарят статуи

Основата на американската мечта се изхвърля в коша от днешното поколение протестиращи лузъри

Истината е, че разпенените „борци за расова справедливост“ са точно полезни идиоти

В Америка се случват неща, които здравият разум не може да побере. Гневни младежи рушат статуи, обръщат автомобили, палят кофи за отпадъци и грабят с пълни шепи от магазини за дрехи, електроника или домашни потреби. Причината? Мародерите са се самообявили за „борци с расизма“. Как да откраднеш нов айфон или чифт маратонки помага борбата с расизма и това е нещо, което никой трезвомислещ човек не може да разбере. И точно тук е проблемът. Мародерите не са трезвомислещи хора. По всяка вероятност това е най-болезнено тъпата и безцеременно глупава тълпа в най-новата човешка история.

Няколко примера в тази посока. Протестиращи от Сан Франциско събориха и поругаха статуя на 18-ия президент Юлисис Грант. Същият този Юлисис Грант, който става президент, след като води армиите на Севера срещу робовладелческия Юг. Грант, по всяка вероятност, е човекът освободил най-много роби, може би единствено след Ейбрахам Линкълн. Говорейки за освободителя на робите, тези дни във Вашингтон се разгоря дебат с искане за демонтиране на статуя на Линкълн край Капитола. Монумент, прочее, построен с дарения на освободени роби. Причината? Паметникът не изглеждал политкоректен. Същевременно, в Ню Йорк бе обявено, че монументът на Теди Рузвелт пред Природонаучния музей ще бъде премахнат. Не, че някой смята Теди Рузвелт, най-обичаният американски президент в историята, за расист. Просто, отново статуята изглеждала „расистки“. Във Филаделфия бе поругана статуя на Матиас Болдуин, който е виден аболиционист. Но тълпата не знае какво е „аболиционизъм“ и дори не иска да гугълне този термин.

Какво говорим ние за аболиционизъм, тълпата от мародери е толкова болезнено глупава, че едва ли би могла да каже в кой век се е разразила Гражданската война, какво остава да знае как се нарича движението за премахване на робството. За да сме още по-наясно колко престъпни тъпи са голяма част от днешните „борци за расова справедливост“, още един цветен пример. В Минеаполис група палаткови лагеристи, които с пяна на уста се борят срещу „расизма“, обявиха, че ще спрат да се обаждат на полицията. Да звъннеш на 911 и да търсиш полицейска помощ, според тях било... точно така - расизъм! Следователно, за да не участват в този „расизъм“, тези жълтоусти младоци нямало да звънят повече на полицията. И познайте какво? Почти веднага стотици бездомници и наркомани нападнали палатките им, разположени в парк в Минеаполис, за да ги претършуват за храна и ценности. Скоро се появили и проститутките. По тях дошли и кервани с наркодилъри, които да снабдяват наркоманите. Хора умрели от свръхдози. Стигнало се дотам, че един от „борците за расова справедливост“, бил заплашен с пистолет от двама апаши, които искали ключовете от колата му. Тогава, „борецът“, се видял „принуден“ да се обади на 911, за да му помогне полицията. След това, разбира се, този титан на мисълта, този гений на гениите, този великан в човешки образ, дълбоко съжалил пред либералните медии, че е извикал полиция. „Поставих живота на тези момчета на риск, като се обадих на полицията“, заявява той с пепел на главата. „Момчета“, които са насочили пистолет към него, за да му приберат колата.

Ето, толкова са глупави голяма част от либералните гневльовци и безпомощни мрънкачи, които днес се тупат в гърдите, че се борят с „расизма“. Прав е Тръмп да иска 10 години затвор за анархистите и вандалите, които събарят статуи. Америка е държава на свободата, но и държава на реда. Не може някой да се постави над закона, само защото либералните мейнстрийм медии са решили, че ще използват тълпа от „полезни идиоти“, за да свалят американския президент. Истината е, че разпенените „борци за расова справедливост“ са точно полезни идиоти. Отговарят и на двете части на определението - полезни са за елитите, които ги използват като маша срещу президента, същевременно, както вече стана ясно от горните примери, са и откровени идиоти. Може да съм остър, но когато срещу теб има озверяла тълпа, която бие, руши и мачка всичко срещу себе си, трябва да си безкомпромисен. Още са ми пред очите бруталните кадри как „протестиращи“ бият и малтретират една жена в инвалидна количка. Сигурно и тя е расист, а?

Въобще, трябва да се кажат няколко думи за този върлуващ „расизъм“. Първо, за никакъв „расизъм“ не иде реч. Второ, използването на този термин не е наследство от реалните расови проблеми, които измъчваха Америка до преди четири-пет десетилетия. Става дума за съвсем друго. Днешният „расизъм“, с чийто призрак се борят недоучилите вандали, е дете на критичната расова теория. Вкратце, това е влиятелна правна дисциплина, която се създава и набира скорост през 80-те години на миналия век. Тя се разраства като горски пожар и започва да се преподава в редица от най-реномираните американски университети. В същината си, критичната расова теория, твърди, че американската култура и институции са наследствено расистки. Расизмът не бил въпрос на един или друг изолиран расист някъде в дълбоката провинция. Той е институционализиран, защото е съграден от расисти, а в последствие хората просто са свикнали с този институционален расизъм и са го възприели за норма. Следователно, критичната расова теория, иска разрушаване на американската институционална матрица (цялата!) и нейното изграждане наново, но без „расизъм“.

С други думи - Америка трябва да бъде разрушена, защото Америка е синоним на расизъм. Тази, очевидно налудничава, теория пъпли плавно из американските кампуси, за да възпита цяло едно милениълско поколение, което с ръка на сърцето вярва в институционализирания расизъм на Америка. Нещо, което е не просто невярно, но и откровено глупаво. Всеки, който познава Щатите и е прекарал време там, знае, че Америка има расов проблем, но и че той не е основополагащ за американската нация. САЩ е страна на свободата, в която са скъсани феодалните окови на Стария свят. Страна, в която успяваш, ако си кадърен и се проваляш, ако си некадърен. Тази простичка американска истина, която е в основата на американската мечта, се изхвърля в коша от днешното поколение протестиращи лузъри. Те отказват да приемат, че се провалят, защото са платили десетки хиляди долари, за да завършат „История на изкуствата“ или „Джендър изследвания“, вместо да станат инженери, лекари или адвокати. Те не искат да приемат, че житейският им провал се дължи на личната им некомпетентност, и търсят вината другаде. И какъв по-добър виновник от „расизма“?

На почти никой от днешните вандали, самобрандирали се като „борци с расизма“, не му дреме, че действията им са по същество расистки. Не им пука, че имат повече общо с кафявите ризи на Хитлер, отколкото с борците срещу нацизма и фашизма. Демонстрациите на вандалска власт е по същество демонстрация на интелектуална немощ. Тълпата, която гори американски знамена и поругава паметници на американски герои, е по същество една много глупава сбирщина. Невъзможно е да се постигне диктатура на глупците, колкото и да им се иска на дърпащите конците неолиберални елити, които са готови да си запалят къщата, за да изгори на Тръмп плевнята, казано по шопски.

Вандалщината и ексцесиите на екстремистите ще отшумят. Нормалните хора ще надделеят. Не трябва нито в Америка, нито в Европа, нито у нас, да позволяваме да се случи другояче. Дължим го както на предците си, така и на наследниците си.

Коментари

Задължително поле