До 180 км/ч на автопилот

Нови технологии за моделната 2019 година

По-благородни детайли в интериора, нови технологии за сигурност и допълнителни функции за комфорт и практичност са основните промени в Jaguar F-Pace за новата моделна 2019 година. Първият в историята на британската марка SUV бързо се превърна в най-продавания автомобил на Jaguar в актуалната гама и спечели повече от 70 международни награди. За да продължи да се движи по гребена на вълната на успеха, F-Pace получава навреме допълнителни подобрения.

19-1-6kol

Всички варианти ще разполагат с камера за обратно виждане, асистент за паркиране на преден и заден ход, система за следене на състоянието на водача, аварийна спирачка и асистент за придържане в лентата. Тези технологии са включени в стандартното оборудване. Аварийната спирачка работи с радар и при висока скорост по-добре анализира ситуацията за риск от челен сблъсък. Системата функционира до 160 км/ч, като предупреждава водача и задейства спирачките, ако той не реагира.

19-2-6kol

Към асистиращите програми се присъединява адаптивен автопилот с подпомагане на кормилното управление при движение до 180 км/ч. Той задържа автомобила в лентата и спазва зададената дистанция до превозното средство отпред. Функцията Stop&Go дава възможност на водача да следва колата отпред на удобна за спиране дистанция и да тръгва от покой при докосване на педала на газта. Обогатеният автопилот облекчава значително шофирането в задръствания на магистрали и многолентови пътища, като намалява риска от инциденти поради разсейване.

jfpacedrivesrhodiumsilver20drsport28041610

За интериорното оборудване става стандарт инфо-развлекателната система Touch Pro с 10-инчов сензорен екран. Опционални са тънките спортни седалки с 14-степенни настройки. Вниманието към детайла личи по вътрешното огледало без рамка, осветените метални плочки на праговете с надпис Jaguar, полираните метални педали, луксозните стелки, велурения таван и покритията на вратите от карбонови влакна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили