Жесток побой заради неприличен жест на оживен булевард във Варна

Интензивен е трафикът на „Капитан Андреево“

Иманяри два века търсят златото на Вълчан воевода Край Ропотамо лилиите не са единственото съкровище

Ало-измамници примамват с обещания за интервю по телевизията

И италианският град Матера става официално Европейска столица на културата

Пентагонът: Две трети от военните съоръжения в САЩ са застрашени от климатичните промени

Заличена юридически е фермата в Болярово, където имаше съмнение за чума

В Македония очакват разрастване на заболяемостта от грип

Гери-Никол и Алисия с награди за музикален идол Куп влюбени на церемонията The 1 Lifestyle Awards

Тръмп няма планове да обявява извънредно положение

Колата проходи Hyundai пресъздаде машина от „Междузвездни войни“

Русия е готова да увеличи доставките на газ в Сърбия

Мръсен въздух в няколко града тази сутрин

Как се прави поза „арбалет“?

Лекар: София е пред грипна епидемия

Европа наистина се превръща в едно посмешище!

Карикатура: Павел Кучински

Пазителите на “демократичните ценности” и “свободата на словото” всъщност гласуваха свобода на словото да няма

ЕС продължава да се движи с уверени крачки към своя неминуем край! Европарламентът одобри резолюция за борба с пропагандата на трети страни, включително Русия. Казано в прав текст – основната цел е Русия.
Разбира се, отново Полша е инструментът, който се ползва за вдигане на топката, тоест за въвеждане на тази или онази абсурдна задача пред Европарламента, след което куклите гласуват по команда. Доклад за борба с пропагандата под названието “Стратегическите комуникации на ЕС като противодействие на пропагандата на трети страни”, сред които основно става дума за Русия, е одобрен още на 10 октомври от Комитета по външните работи към Европейския парламент.

Операцията е подготвена от полската депутатка Анна Фотига. Според полякинята “Руската федерация използва широк спектър от инструменти, включително многоезични телевизионни канали, специални фондове, информационни агенции, социални медии и интернет тролове за нападение върху западните ценности и разединяване на Европа…”
Аргументите са толкова нелепи, евтини и бездарни, че е срамно Европарламентът изобщо да застава зад подобно описание. Пазителите на “демократичните ценности” и “свободата на словото” всъщност гласуваха свобода на словото да няма. В резолюцията специално се упоменава телевизията Russia Today и агенцията Sputnik.

Обърнете особено внимание на вносителя на идеята – Анна Фотига. Бивш министър на външните работи на Полша. САЩ много държат да контролират няколко знакови министерства в страните от Източна Европа, които те третират като протекторати. Базови министерства за тях са външно министерство, министерство на отбраната и ако има такова – на енергетиката. Анна Фотига е добре подбран кадър, агент за влияние и действие, която не се свени да повдигне въпрос, който дори в същността си е нелеп и недемократичен. Той е абсолютно дискриминационен.

Но при идеологическите манипулации винаги имаме теза с измислени емоционално украсени оценки в плоскостта добро – зло и подтикване на манипулираните непременно да изберат “доброто”. Такава е технологията. Например: избирайте между демокрация или диктатура, между свободен пазар или държавно планиране и пр. Но действителният свят не е черно-бял. В истински успешния свят има и свободен пазар, и държавни планове в определени посоки.

А напоследък т.нар. демокрация в западния свят дава изключително лоши сигнали за силно контролирано общество. И въпросната резолюция срещу медиите на трети страни (и Русия) всъщност представлява действие срещу правото на хората да формират знание на базата на различни гледни точки и източници. В момента медиите в “демократичния свят” представляват фалшиво създадени алтернативи, които изговарят една и съща “истина”, която е по-правилно да се нарече неистина или пропаганда. Това са новини с изкривени факти и завишен емоционален градус, които целят да се направи внушение.

По време на дебатите преди гласуването на резолюцията евродепутатката от Латвия Татяна Жданока заяви, че Европарламентът преминава червената линия, обсъждайки подобна тема: “Мисля, че текстът, който обсъждаме, минава червената линия. Ние и преди сме приемали резолюции, в които сме критикували Русия и руския народ, но толкова оскърбителен по форма и съдържание текст – това е нещо ново за Европарламента.”

По думите на латвийската депутатка, резолюцията противоречи на принципа за свободата на медиите. В същото време Върховният представител на ЕС по външните работи и сигурността Федерика Могерини заяви, че политиката на ЕС по контрапропагандата “има за цел да увеличи плурализма на медиите на изток и юг…” Абсурдът на бюрократите от Европарламента започва да става неконтролируем и направо опасен.

Лъжливото господарство, което те приказно представят на народите от Европа като възможно най-доброто възможно, започва да се руши, но не заради външен натиск, а под тежестта на собствената си невалидност. Хегемониалният фактор все по-явно и по-явно ползва ЕС като инструмент в битката за запазване на надмощието си и за решаване на проблемите си с Русия. Европа наистина се превръща в едно посмешище!

Забелязали ли сте, че когато трябва да се каже на висок глас нещо силно неадекватно, винаги насреща са Полша или Литва, или наш Плевнелиев?! Винаги предложенията идват от тези страни. Първо, лесно ги навиват да се изложат. Второ, за четвърт век много средства се вложиха в мрежовата война, за да се изгради в тези страни общество, чиято публичност е болно русофобска. Подобен обществен профил се отглежда, той изисква грижи, контрол над медиите, университетите, агентура в управленските среди и пр. Това е софт война с Русия отново с чужди ръце и на чужд терен. Изобщо технологията е позната. Всеки ден я дишаме, живеем я, търпим цензурата, идиотските медии, из които бродят изпити грантови политолози, които живеят в някаква вечна “адска борба с руснаци и комунисти” (злодеи от едно време, които шетат и сега, изобщо те са безсмъртни).

Резолюцията срещу Русия по отношение на медиите е дискриминация и нарушение на международните норми, считат от руска страна. Но за какви международни норми може да става дума, след като в Сирия се води война, в която умират стотици хиляди, и САЩ не желаят да я прекратят. За какви норми може да се говори на хора, които изобретиха “Ислямска държава”?! Дадоха й оръжие, дадоха й живот, дадоха й план, дадоха й цел. Отдавна всичко е извън нормата. Глобалното управление на САЩ се деморализира и абсолютната им власт премина червената линия. В тази схема ЕС е просто корумпирана и самоубиваща се пионка, подбутвана от американския интерес. ЕС упорито върви към пропастта, която сам си дълбае.
Със съкращения от сайта a-specto

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (16)

 1. Че това е факт поне от 15 години… но тогаз се нaсираха по поръчка на янките, после кат пръднeха янките, а сега се изпускат и без причина. Демокрация.

 2. „Аргументите са толкова нелепи, евтини и бездарни, че е срамно Европарламентът изобщо да застава зад подобно описание. Пазителите на “демократичните ценности” и “свободата на словото” всъщност гласуваха свобода на словото да няма.“ Какво още чака Бългерията,та не напуща това блато миризливо,наречено Европейски съюз?

 3. Много загрижени изглеждат някои, че колхозниците не могат да сеят пропагандата си свободно из Европа. Това няма нищо общо със „свобода на словото“ обаче.

 4. Абе, вие българи ли сте, бе? a-specto е журналистика с тежка морална некроза.

 5. Европа не е смешна а Европейския съюз е смешен , страхлив и жалък. Отварят обятия на терористите от Сирия . А можеха да послушат Ердо преди 5 години и да направят зона в Северна Сирия за бежанците -Забранена Зона за полети и там да ги приютят бежанците. За всички щеше да е по добре. Нямаше да се стига до обтягане на отношенията с Турция, с Русия и НАТО . Но има ли мислещи демократи в ЕС ? Не няма . Всички чакаха какво ще каже маймуната от Вашингтон . Ети ви сега салата, а маймуната се омете .

 6. Ако някой си е въобразявал, че свалените му гащи ще му свършат работа си е негов проблем. Никой не ме е питал да се съюзявам с някой и ако нещо е подписвано без мое съгласие то и може да бъде развалено пак, без мое съгласие. Всъщност -договорите са внушенията от медиите и политическите проститутки.

 7. Брюксел се е превърнал в СССР. Табута,забрани, дезинформация присъщи на тоталитаризма.
  Обвинения към православието са абсурдни и обидни и за нас българите. В статията не е засегната тази част от полските обвинения. Тези изявления в никакъв случай не отразяват настроенията на хората. За сведание на читателите евродепутатите от ГЕРБ са гласували с вот – въздаржал се. БСП-против.

 8. Чиста проба пропаганда, в която крадеца вика „дръжте крадеца“. Европа не е гласувала да се ЗАБРАНИ руската пропаганда – нещо което г-жа АнТролова се опитва да внуши – а да се започне да и се ПРОТИВОДЕЙСТВА. Много е гот Русия да си води хибридните войни без никой да им пречи. Да ама не – крайно време беше Европа да се събуди и да направи нещо по въпроса.

  1. европа води тази пропаганда непрекъснато… но олигoфрeните не могат да го видят…

 9. Напишете с латиница хаш-те-те-пе-ес-двоеточие пред //lydblog.wordpress.com/2013/07/23/kalina-androlova/ , че антилинковата програма не позволява да се печата. Там ще видите истинското лице на АнчетоТролова.

 10. Ne samo sreshtu Rusia, no i sreshtu pravoslavnite cerkvi, koito se obiaviha oficialno sreshtu homosexualisma! Tia v Bruxell skoro shte ni napishat nova Biblia / pomnite li ‘kodeksa na socialisticeskia truzhenik’ / . Tova e nacaloto na novia svetoven red ! D Trump shte go eliminirat / likvidirat ili diskreditirat/ skoro i procesa nabira skorost.

 11. Че Русия е много агресивна във всчки посоки и използва всички възможности е неоспорим факт.Съвсем естествено е Европа да взима мерки да се защити от тази пропагандна война която води Русия.Въпросът е обаче защо автора на статията е положил толкова труд да критикува тези мерки и защо коментиращите над мен са толкова яростни срещу тези мерки на Европейският парламент!Отговора е повече от ясен !!

 12. ако прочетете историята на втората световна война, ще видите, че полша е страната, която с провокативно нахалното си държане предизвика германия и съветският съюз да я разпердушинят. в полша непрекъснато се е тръбяло, как полската конница ще галопира по улиците на берлин. само че нещастната конница беше смляна от немските танкове. сега отново полша е начело в антируската кампания, мизерните полски алкохолици помислиха, че са велика сила. бил съм в полша, там за първи път видях пияни като свине поляци да се търкалят в коридорите на вагоните на влака от варшава за люблин. отврат!

  1. В допълнение – поляците имат мнение за нас , българите , като за втора и трета категория хора , същото отношение към нас имат и чехите , немците , френците … Това в голяма степен се дължи и на нашите политици от 27 години насам , особено в последните години , начело с герберастите – Боко често обясняваше неадекватните си действия с повелите на „началниците в Брюксел , Берлин и Вашингтон .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.