Европейският съюз не е фактор във войната в Украйна

Зеленски е казал в ново интервю, че мир между Украйна и Русия може да бъде постигнат, ако работят заедно по него САЩ и Китай. Забележете - въобще не брои Европейския съюз.

Тъжната истина е, че Европа няма НИКАКВО влияние върху този конфликт, който се води на нашите граници и на нашия континент. Това е един брутален провал на ЕС и демонстрация на нашата ужасяваща слабост.

От години твърдя, че е безсмислено да се води спор дали сме "за" мир или подкрепа. Не, защото едната или другата позиция е безсмислена, а защото ние в Европа нямаме глас и влияние върху това, което ще се случи в Украйна. Дипломатически и чисто като влияние сме една кръгла нула. Единствено трябва да водим спор как да застанем на позиция, в която да имаме глас. Как да изградим някаква силна позиция на Европа.

Няма да обяснявам как, не е нужно, когато повечето ляво-либераните лидери на континента са избрани с мижав процент от гласовете и собственият им народ не ги подкрепя. Или гражданите ще имат глас и политиците ще ги слушат, или продължаваме с падението.

Обаче сме поставени пред свършен факт - ние не сме фактор на собствения си континент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари