Жълт код за дъжд и гръмотевици в 16 области утре

„Труд“ сезира прокуратурата за проекти на „зелените“

Заместник-кметът Христина Шопова: Нека не се делим! Благоевград се гордее с художниците си

Зеленски заяви, че няма да преговаря с Русия

Саудитска Арабия свали зареден с експлозиви дрон

Великобритания и Холандия откриха евроизборите

И вселенският патриарх Вартоломей предупреди за фалшивите новини

Локомотив на пътнически влак се е запалил край Роман

Последният робовладелски кораб открит в САЩ

Късметлия от Стара Загора спечели джакпота в „6 от 42“

Без камери в изборните помещения в деня на вота

Спасяват уникална църква с пари от ЕС

Министър Ангелкова: 32% ръст на туристите в местата за настаняване отчита Боровец

Евросъюзът трещи по всички шевове

От европейците се иска да плащат все повече, както за собствената си окупация с американски военни бази, така и за издръжка на целенасочено изпратените им нашественици

Преди година кандидат-президентът на Австрия Норберт Хофер огласи предложението си за създаването на „съюз в съюза“ в рамките на ЕС. Подкрепи аргументацията си със споменаване на Бенелюкс, в който Белгия, Холандия и Люксембург съгласуват поведението си и така силно влияят върху политиките на ЕС. В предложеното обединение заместник-председателят на австрийския парламент видя Словения, Хърватска, Чехия и Унгария. Наблюдателите веднага отбелязаха прозрачната му идея за възстановяване в осъвременен вид на старата Австро-Унгарска империя. Стана очевидно, че Евросъюзът е под голямо напрежение по границите на съставните части.

Днес ЕС вече силно трещи по всичките си шевове, а Великобритания направо се откъсна от него. Още преди избирането си за президент на Франция Еманюел Макрон заяви, че „ЕС трябва да се реформира, иначе ще бъде изправен пред перспективата за Фрекзит… трябва да погледнем истината в очите, да се вслушаме в хората, те са изключително гневни днес и нетърпеливи. ЕС не бива да продължава да функционира по този начин.“

С напрегнато внимание се наблюдава поредното колебание на Париж след XVI век дали тя е държава от чистия Запад на Европа или все пак от Централната й част и затова гравитира към Четвъртия райх. Още през 1991 г. Чехословакия, Унгария и Полша възстановиха своя съюз от XIV век, известен днес като Вишеградската четворка с оглед разделянето на първата на две самостоятелни държави. ЕК вече стартира наказателна процедура срещу Полша заради отказа й да приеме „бежанци“, заплашва и Унгария със същото.

Това обединение на силно критични към политиката на Брюксел страни с близо 70-милионно население подсказва за геополитическата същност на конфликтните процеси в ЕС. Вишеградците споделят убедеността на Хофер, че с Австрия имат много общи интереси. В срещите им на върха често се канят и премиери на България. Ние се дърпаме обаче, в геополитически план си оставаме страна от Източна Европа, засега подчинена на САЩ.

Австрийският канцлер Кристиан Керн и германският външен министър Зигмар Габриел рязко критикуваха САЩ заради плановете им да въведат нови санкции срещу Русия. Те са убедени, че целта на тези санкции е да се пласира в Европа доста по-скъпия втечнен газ на САЩ, а новите санкции противоречат на международното право и застрашават енергобезопасността на Европа.
Датският парламент одобри строги наказания за просещите роми, нарушителите ще могат да бъдат осъждани на затвор, а още първото провинение ще бъде наказвано с до 14 дни лишаване от свобода. Датската народна партия дори настоява осъдените нарушители да бъдат връщани в родните им страни.

„Правата на преселниците са приоритет, а в същото време не можем да се грижим толкова добре за собствените си хора“, гневи се шведският член на Европарламента Петер Лундгрен, чиято партия „Шведски демократи“ на предстоящите парламентарни избори вероятно ще бъде първа политическа сила.

Пред „Труд“ той коментира: „Бяхме наречени „расисти“, „националисти“, „фашисти“, но изведнъж управляващите социалдемократи изненадващо затегнаха контрола по границите… Вярваме, че за нас е по-добре да сме извън Евросъюза. Не искаме да сме част от Съединени европейски щати и да изгубим суверенитета си, да се превърнем във васали. Ясната цел, която сме си поставили е да достигнем етап, в който да имаме референдум за отделяне от общността по аналогия с британския.“

„Време е за започване на подготовката за излизане на Чехия от ЕС“, заяви тези дни бившият чешки президент Вацлав Клаус, след решението на Европейската комисия да задейства наказателна процедурата срещу „вишеградците“ заради отказа им да приемат имигранти.

„Категорично и принципно протестираме, заради натиска и желанието да ни принудят да бъдем послушни… в нарушение на европейското законодателство и това показва какво точно иска ЕС от чехите. Това е единственото спасение за родината ни… не искаме еврофондове“.

Трудно е да се добави нещо към тези думи. За доказателство на евроскептицизма в региона, Полша и Унгария не приеха нито един мигрант през последните две години. Чехия прибра едва 12, Словакия – 16… А беше велика радост в тези страни, когато през 1999 г. ги приеха в НАТО. Тогава държавният секретар на САЩ Марлин Олбрайт посети Прага, поздрави ги многозначително и трикратно с: „Halleluja!“, което на иврит звучи „Hallelu Jah“ или „Слава на Яхве (Йехова)“.

Така и писахме тогава в „Монитор“: „Алилуя като нов цивилизационен избор“. Цитирахме Вавилонски Талмуд, според който „Месия ще даде господство в целия свят… всички народи ще им слугуват… богатствата на народите ще бъдат в техни ръце“. Нищо юдофобско, този древен разбойнически морал за „избраното от Бог“ племе-господар още от римски времена прониква дълбоко сред немалко народи. След Христа вече служи за вътрешна обосновка на повечето колонизаторски практики.

О Бозе починалият наскоро Збиг Бжежински, скоро след рухването на СССР, посочи като последен враг на „избрания“ да сложи край на историята атлантизъм Православието, а у нас Паси го прати на майната и очерта разделянето на Русия на четири части… Не би. Британците се изсулиха от ЕС. Ония ценности се изпаряват не само сред „вишеградците“, а според считания за „баща“ на евроатлантизма Халфорд Макиндер, известен и като един от основателите на геополитиката „който управлява Източна Европа, владее Евразия, или сърцевината на Световния остров, значи управлява света“.

Чрез НАТО геополитическата Морска империя на англо-американците „залива“ европейската част на Евразия. Пактът затова и съществува, за да могат да управляват света. Това обаче им струва все по-скъпо и затова им се налага да искат от европейците да плащат все повече. Европейците трябва да плащат и за собствената си окупация от американски военни части, както и да издържат техните военни бази. Като десерт, на европейците ни се налага и да плащаме за целенасочено изпратените от тях нашественици от Африка и Азия.

Еманюел Макрон ще играе известно време за тях, но е избраник на много скромен процент французи. Гневните на ЕС и НАТО са много повече и няма дълго да го бавят за назряващия Фрекзит.

В Германия уволниха от поста му във Федералната банка политика Тило Сарацин. Изключиха го от социалдемократическата партия, но убедителната му книга „Германия се самоликвидира“ се възприема все по-добре от германците. В нея той още през 2010 г. предупреди, че „без здрава воля за запазването на нацията и при сегашната социална и образователна политика“, държавата им ще изчезне, а през 2100 г. там ще живеят 20 милиона германци и 35 милиона мюсюлмани. Съпротивата срещу тази перспектива бързо ще нараства, успоредно с процеса на отхвърляне на главните две партии на статуквото, както на последните избори направиха французите. Неизбежно скоро ще бъде поставен и въпросът за опразване на чуждите военни бази.

Хелмут Кол по едно време възнамеряваше да изсели поне половината турци от страната, но не го стори. Затова след приемането на сравнително чистата етнически източна част на Германия, днес не е по-германска, а по-разнородна след двете имигрантски вълни. Ученичката му Меркел заяви, че мултикултурализмът се е провалил, но все още няма храбростта на бившия канцлер Шмид да сподели истината, че пришълците въобще не желаят да се интегрират.

От другата страна т. м. Джордж Фридман писа в „Геополитикал фючърс“: „Европа е разрушена и като цяло нейните интереси се различават от тези на САЩ… Европа не се държи като едно цяло и мисията на НАТО изглежда се изчерпа… Това трябваше да се случи, с Тръмп или без него… Американската гледна точка и германската гледна точка за Европа са несъвместими. Самата идея за Европа като политическа единица, а не само като място, е в криза.“

На атлантизма на Макиндер, основоположникът на немската геополитическа школа – Карл Хаусхофер – противопоставя знаменитата си идея за „континентален блок“ – Берлин-Москва-Токио. По едно време Адолф Хитлер много внимателно се вслушва в думите му, но после тръгва в обратната посока и Третият райх е разгромен напълно. Наред с Германия, повече или по-малко, загубиха и съюзниците им от Източна Европа. Вече им идва друг ум, както се вижда напоследък.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (37)

 1. „Днес ЕС вече силно трещи по всичките си шевове“ Трещенето не е от днес или от вчера,а от много по-рано.“пришълците въобще не желаят да се интегрират“ ЗДРАСТИ!

 2. Началото на края иде от точката на пречупване в отказа на Янукович да става член! Винаги има точка на пречупване!

 3. Сбирщина от несъбираеми факти. Липса на анализ. Опит за изсмукани от пръстите внушения… Но и с няколко добри попадения.
  Но едва ли форумните идиoти ще вденат, че евроатлантиъмът е синоним на безродна олихофрения.

  1. Евроатлантизмът днес и социалистическият интернационализъм преди време са двете лица на монетата БЕЗРОДИЕ.Но никой не е питал „форумните идиоти“- нито преди, нито сега – дали искат да живеят в безродието.Виновните си имат имена, те не са само от годините на членството ни в ЕС.

   1. така е.
    разликата е, че преди имаше враг и национализма беше нужен.

 4. Пане, хем цитираш заглавието, хем не отбелязваш думите „вече“ и „силно“. Замисълът за ЕС в началото е европейски, по-точно на французи и немци: да бъде съюз на нациите в Европа. Сле това обаче се намесват янките и конструират денационализирана организация първо Общ пазар с тясна връзка със САЩ, после и глобализаторски тюрлюгювеч Евросъюз, в който „евро-“ е напълно лишено от първоначалния замисъл. При това вкарват „онези ценности“, които обричат европейските национални държави на разложение или ЕС на разпад. Вкарването на държавите от ЕС в интервенциите в Ирак, Либия и Сирия докара неизбежното: мигрентите, напълно чужди на европейската култура, чиято мисия е да скапят европейците и държавите им…. Авторът наисдтина е попрекалил с фактите и цитатите, очевидно в желанието да засили аргументацията си. Но нима факти и цитати са излишни?

  1. „… обаче се намесват янките “ – абе май не са янките, а кривоносите….

 5. Кривоносираните янки е по-точно, струва ми се. Има го в статията: „Нищо юдофобско, този древен разбойнически морал за „избраното от Бог“ племе-господар още от римски времена прониква дълбоко сред немалко народи.“ Сега янките все още се изживяват като избраници божии, много се боя, че скоро и ония комунистите с дръпнатите очи от Поднебесната ще заявят същото.

 6. това са пълни глупости и несвързан бълвоч …. ЕС върви към социализъм ,каквато е и идеята за суздаването му . Това ,което се случва в него ще го направи много по-силен . Сега наблюдаваме нещо като втора Октомврийска революция . ЕС е засега срещу Русия ,защото в нея вилнее див капитализъм както в Дивият запад зад океана . А ЕС става все по-ефективен фактор в световната политика … едва ли т.н. демократи,които всъщнист са почитатели на капитализма ще разберат ,но ЕС ги унижожава вървейки към истинската демокрация – социализъм последван от комунизъм …

 7. Уж всички щяхме да станем еднакво богати като богатите ни помогнат,а днес те канят гости и като габровците искат да ги заведат в Севлиево да видят гостите им що е гостоприемство.И сега какво,да вземем пример от бившите колонии,на които населението гледа как да се премести в бившите метрополии?За какво им бе свободата като пак търчат при бившите си управници?Вече се съмнявам за ваписаното за националосвободителните движения след втората световна война и си мисля,че по-скоро метрополиите с охота са се освободили от задължението да се грижат за колониите си,но народите на колониите са се запътили към метрополиите насители се на получената преди 50-60 години независимост.

  1. „Вече се съмнявам за ваписаното за националосвободителните движения след втората световна война“ – ми и те кат нашия преход към демокрация…. да не мислиш, че безродната седерастия е нашенско откритие?

 8. По всички шевове трещи един самозван д-р Илиев! Ако някой има „заслуга“ за срива на тиража на „Труд“, то най-голямата е на този неграмотник в политиката автор.

 9. продажните руски тролове с български произход са най-големия позор на България.И руснаците се срамуват от тях. И ги презират. Плащат, но презират. Плащат с отвращение. Хвалят ви тролчета противни, но го правят с отвращение. Никой не обича предатели.

  1. мдааа… затова де който мине се изтръсква върху безродните евроатлантически олихофрени….

   1. Лошо. Особенно ако не можеш интелектуално да добавиш нещо защото 4-5 години са ти плащали да чаткаш на клавиатурата едно и също. Това дами и господа е типичен русофилистик.

 10. Смърдят тролчетата шашави. Макрон говори за Фрекзит, не автора, смотянаци прокопчови. Тило Сарацин, топанкерът писа цяла книга, че Германия в ЕС се самоликвидира; австриецът Норберт Хофер предлага създаването на „съюз в съюза“ в рамките на ЕС; Джордж Фридман от тайното ЦРУ казва, че Европа е разрушена, че самата идея за Европа като политическа единица, а не само като място, е в криза. Понеже не можете да извадите нито един смислен аргумент за обратното, псувате вестника и автора, шушумиги жалки!

 11. За макарон гласуваха джста скромен процент французи, за партията му на парламентарните някъде около 10% – та какво е спечелил? Чиста загуби си е, защото огромен % франсета го гледат изпод вежди и при първия провал, а той е неизбежен, ще го оплюят или дори ще излязат на улицата. Изхитрува, та им заговори за фрекзит, затова успя да надделее и то главно защото на франсетата традиционните партии им станаха омразни. ЕС се разкапва по много причини, но и защото повечето европейци са отвратени от „ценностите“ на брюкселските мошеници и американски агенти.

 12. До издателя на в. Труд, който и да е той.
  Уважаеми господине, не смятяте ли че е време да изпратите в пенсия беловласия автор на горния памфлет. Той нищо повече не е научил и нищо повече не достига от нивото на едновремешното дружество „Георги Кирков“
  Не става дума за политическите му убеждения, които изглежда са Ви угодни. Но той не върши и на Вас робота с ниското ниво на изложение и аргументи. Така става изключително уязвим за идейните си противници, а с него и Вие.
  В резултат читателят се чувства измамен, заради загубеното време в четене на в. Труд и следващия път навярно ще избере друг вестник.

 13. Измамен си от Майката Природа, госте, тя понякога допуска неуспешни мутации- Ще четеш Труд още дълго, той като с тролерене на простотии и мръсотии по вестника се препитаваш с мазна кашичка.

 14. От Варшавския договор спечелихме, имахме огромни пазари и се налагаше да внасяма работна ръка. А ЕС е съюз е блато за България, той е измислен, за да се облагодетелстват Германия и Франция от огромните му пазари. България трябва да напусне ЕС със скоростта на светлината.

  1. Така е. Руснаците спечелихте. Спечелихте толкова, че само за ядене и пиене го изпотрошихте и ни взехте златния резерв. То и за това и комунизма се разпадна. Всичко се беше пропило с корупция, а България имаше огромен пазар за консерви и чушки, докато хората произвеждаха техника и се развиваха(1000 произведени Правец-а, не ни правят силиконова долина). За това и заплати и всичко си замръзна и в края на краищата се видя голямата лъжа на русия. Та те за всичко лъжат …Чернобил…Загнилия запад…невоенна та намеса на Крим…Българската азбука…хакерите и интернет троловете като Велемир и комент.

 15. РАДОСТНОТО ЧЕ В РУСИЯ ВСИЧКО Е НАРЕД И ТАМ НИЩО НЕ ТРЕЩИ .ХОРОШО , МОЛОДЦИ ,ТАК ДЕРЖАТЪ

 16. СПОРЕД БЕЛОКОСИЯТ АВТОР ВЕЧЕ МНОЗИНА ОТ ЕВРОПА СА УЗРЕЛИ ДА СЕ ПРЕГЪРНАТ С РУСИЯ И ДА ЗАПОЧНАТ ДА ИЗУЧАВАТ РУСКИ ЕЗИК И РУСКИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ ?!.ЯВНО НИ ОЧАКВАТ ИНТЕРЕСНИ ТЕЛОДВИЖЕНИЯ , КОИТО НИЕ ОТДАВНА СМЕ ПРАВИЛИ –

 17. „Та казвам аз,
  понеже няма
  олио
  и хлябът е
  от мъката по-чер,
  един е лозунга:
  Терора долу!
  Съюз със СССР!“

 18. Брюксел страни с близо 70-милионно население – tova ne e vjarno- naselenieto e mnogo poveche

 19. Нека да видим какво е дала Европа на Света, …и какво е дала Руссия?…..

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.