Електромобил №1 в Европа е японски

На всеки 10 минути се купува по един Nissan Leaf

По-малко от година след въвеждането си на европейския пазар новото поколение Nissan Leaf води класацията за най-продаваните електрически автомобили на континента. Към днешна дата на всеки 10 минути някъде в Европа се купува по един Leaf.

ampnet_photo_20180425_147709

Много силни са позициите на Leaf в Норвегия, където електромобилите се радват на голямо търсене. Там Leaf е най-продаваният лек автомобил във всички категории, като изпреварва превозните средства с конвенционално бензиново задвижване.

Nissan Leaf (ab MY 2018)

От лансирането на първата генерация Leaf през 2010 г. са произведени повече от 340 00 екземпляра. Предишната генерация също бе №1 в Европа като пазарни обеми сред електромобилите. Новият модел е с модернизиран дизайн и увеличен капацитет до 40 киловатчаса на батерията. С едно зареждане се изминават най-малко 270 км, според измерванията на новия цикъл WLTP, които дават реалистични данни за консумацията на енергия и гориво. Nissan предлага редица иновации като функцията за управление с един педал, полуавтономно движение в лентата на магистрала и автоматично паркиране.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили