Ердоган: Сестрата на Багдади е в бежански лагер, турският съд ще реши съдбата й

Расмия Ауад, сестрата на Абу Бакр ал Багдади

Сестрата на убития лидер на терористичната групировка "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади се намира в турски миграционен център, съдбата ѝ ще решат съдебните власти, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщава ТАСС.

"Провеждат се юридически процедури. Процесът ще се води в съответствие с нашето законодателство. Нашите служби са осъществили задържането и този човек засега ще бъде държан в миграционен център", посочи Ердоган.

Той не съобщи подробности за това дали съдебният процес срещу 65-годишната Расмия Ауад ще се води в Турция, като отбеляза, че не е достатъчно осведомен за юридическата страна на въпроса.

По-рано ръководителят на Дирекцията по комуникации в турското президентство Фахреттин Алтун потвърди информацията за задържането на сестрата на Багдади в сирийската провинция Идлиб при операция на турски военни. Агенция Ройтерс съобщи, позовавайки се на представител на турските власти, че Анкара разчита да получи при разпита на жената ценни сведения за вътрешното функциониране на групировката "Ислямска държава".

Багдади бе убит през октомври в Северозападна Сирия близо до турската граница при операция на американските специални части.

Коментари

Задължително поле