ЕС и Иран създават работна група по въпросите на петролната търговия

Европейският съюз и Иран ще създадат съвместна работна група за петролната търговия. За това се договориха двете страни по време на посещението на еврокомисаря по климата и енергетиката Мигел Ариас Канете в Техеран, предаде TACC. Целта на тази работна група ще бъде Иран да може да получи изгода от ядреното споразумение.

„Решихме да създадем работна група по въпросите на петролната търговия и първата среща вече започна. Ние имаме намерение да подпомагаме Иран в сферата на петролната търговия“, зави Канете.

По неговите думи създадената група ще се стреми да направи така, че „населението на Иран да получава изгоди от ядреното споразумение. Това е фундаментален елемент на сделката“, добави той

Освен това двете страни са се договорили да проведат семинар на високо ниво в Брюксел в края на ноември за ядреното сътрудничество. Еврокомисарят и ръководителят на организацията по ядрена енергетика на ислямската република Али Акбар Салех са потвърдили привързаността на Иран и ЕС към ядреното споразумение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток