Жаклин Кенеди, секс богиня за приказно богати мъже

Джаки и Джон Кенеди с децата

Съпругата на плейбоя-президент Джон не му остава длъжна още докато той е жив

Майката на бъдещата президентша на САЩ я заклева никога да не бъде бедна

А три дни преди това в Лос Анджелис е починала легендарната Мерлин Монро

Интелигентна е, комбинативна, красива, малко срамежлива, но елегантна и секси

На 8 август 1962 г. съпругата на тогавашния американски президент Джон Кенеди - Жаклин пристига в живописното италианско селце Равело, което се намира на възвишенията над старинния и изключително красив крайбрежен град Амалфи.

Придружават я децата ѝ Каролайн и Джон, посрещат ги лично кметът и свещеникът, оркестър свири химни и маршове, източва се пред тях дълга религиозна процесия, типична за района на намиращия се на броени километри на север Неапол.

Жаклин е облечена в елегантна бяла памучна рокля без ръкави от плат тип „пчелна пита“, кръстът ѝ е пристегнат от широк черен колан, краката ѝ са в леки „балерини“, докато върви из уличките на селото на път за наетата вила тя се усмихва щедро на струпалите се многобройни посрещачи.

Излъчването й е неземно, а нейната дъщеричка, вкопчила се в ръката ѝ, я извисява в синевата на слелите се недалеко море и небе. Същата усмивка като на майката – чаровна и загадъчна - трепти на устните на малката сладурана, очите и на двете искрят от любопитство и възторг. А три дни преди това в Лос Анджелис е починала легендарната Мерлин Монро, вестниците пишат масово, че смъртта ѝ е причинена от свръхдоза наркотици и сънотворни медикаменти. Но, още докато изстива трупът на най-обичаната американска актриса,  репортери замесват в нелепата ѝ кончина нейната дълга креватна афера с президента на САЩ и доказан фустогонец Джон Кенеди . Който ще изпрати няколко дни по-късно и след като е преминала шумотевицата около погребението на русокосата кинозвезда телеграма до законната си половинка със следното съдържание: „Скъпа, грижи се повече за Каролайн и по-малко за Джани!“

Джаки и Джани Анели в Италия

Тоест държавният глава на световната сила не само нарежда на жена си да не се грижи за въпросния Джани, но иска той да заема по-малко място в дните ти. Но кой е италианецът, който е събудил иначе добре прикритата ревност на президента на САЩ, ако изобщо я е имало? Разбира се, че става дума за свръхбогатия наследник на автомобилната империя ФИАТ и одумван за плейбой поне колкото Джон Кенеди – Джани Анели . Двамата са стари приятели и весели другари от дружни закачки с хубави жени в Америка и Европа, което обаче не означава, че американецът толерира флирт на жена си с италианеца, въпреки че той я е пратил в ръцете му. Може би за да не присъстват Жаклин и децата на развихрилия се в Америка скандал около смъртта на Мерлин Монро, може би за да я държи далеч от креватните си авантюри, оставяйки ѝ в края на краищата някакъв марж за лични радости, но с проверени, доверени хора. Освен това, според клюката, Жаклин е била подтикната да отпътува за Европа от фини клюлоти, открити от нея в брачното ѝ ложе, които обаче не били нейни.

Може би са били свалени от великата блондинка, може би от стажантка в Белия дом или от някоя сред стотиците знойни американки, които са били готови на мига да се гушнат с младия и симпатичен президент. Та, доверен човек за произхождащия от най-богатата фамилия на Америка в средата на миналия век Джон Кенеди е бил точно Джани Анели и той се раздава изцяло на гостенката си. Като зарязва, без да му мигне окото до края на август, пак някъде в Равело, изисканата си съпруга Марела - "лебедът", както я нарича американският писател Труман Капоти заради нейната източена прелестна шия.

Непрекъснато са заедно Джаки и Джани, а на публикуваните техни снимки от онова безкрайно лято на амалфитанския бряг в широко разположените очи на къдрокосия италианец се чете нещо като молба, в усмивката, опъваща сластните му устни, се таи пък отговорът на всеки въпрос, който Жаклин все още не му е задала. Въобще Джани прилича на отвеян хищник, забавен е и разсеян, но никак не е нехаен, когато я гледа с онзи убийствен поглед, който малко напомня този на съпруга ѝ. Сякаш жената пред него е и принцеса, и секс богиня, и плячка.

Разказът за Жаклин Кенеди може да свърши и до тук, защото на никоя от великите жени на ХХ-ти век и негови секс-символи не се е отдавало да покорят като нея почти едновременно два от върховете на човешките стремежи, две висоти на световната власт и планетарното богатство. Джон Кенеди и Джани Аниели, който „де факто“ управлява Италия в годините на нейния стопански „бум“, имат власт и пари, пари и власт - идеалите за женско щастие и за пълноценна реализация на всяка самоуважаваща се вагина, които майката на Жаклин - Жанет Нортън Лий, втълпявала в тийнейджърската главица на дъщеря си. И малката Жаки, както са наричали бъдещата президентша, изглежда я е слушала, като за да покори по-късно върховете на обществото е залягала над учебниците и над всичко, което е можело да ѝ помогне да се извиси - школи по музика, за театър, за балет и т.н. Защото семейството ѝ някога е било много богато – нейният баща от френско потекло Джон Бувие е бил вездесъщ брокер на нюйоркската борса, дядо ѝ по майчина линия пък е преуспял банкер. Но по ирония на съдбата фамилията губи почти всичко в най-лошата година на незапомненеата в Америка икономическа криза – тази, когато Жаклин е родена – 1929-та.

А за да реализира собствените и на майка си амбиции за богатство и висок социален статус, девойката завършва престижния нюйоркски колеж „Васар“, после се дипломира с отличие в столичния университет „Джордж Вашингтон“ по специалността „Изящни изкуства“. Интелигентна е, комбинативна, красива, малко срамежлива, но елегантна и секси, като за разточителния и малко агресивен смисъл на битието се отваря в родината на бащините си деди и по-точно в нейната столица Париж.

Семейството ѝ я изпраща там, още докато следва, за да попие колкото може повече от европейската култура и от неутолимата жажда на французите за хубав, богат и изпълнен със силни емоции живот. И не преди много време френското издание на популярното американско списание „Vanity Fair“ описа Жаклин като първа палавница на Париж през периода 1949 – 1950 г., когато никак не се колебаела да опита всички сладости на местните пищни веселби, на разпускащите духа искрящи и червени елексири, на жизнерадостния секс до отмала.

Две години по-късно, още с първото известно на жълтата хроника американско гадже Джон Хастед, с което Жаклин се сгодява след завършването на университета, тя вече е реализирала заръките на родителката. Момъкът работи на борсата в Ню Йорк, богат е, но се оказва не толкова имотен, колкото е бил най-богатият и най-желаният ерген на Америка с вече очертана от родата възходяща политическа кариера - младият сенатор Джон Фитцджералд Кенеди.

Джон Кенеди и Джаки в булчинска рокля

Изисканата Жаклин се запознава с него на купон, шашва го с възпитание, образование, култура и женственост, като броени месеци по-късно, през септември 1953 г., му надява брачната халка. Нищо, че той вече е известен като един от най-напористите донжуани сред политиците на Америка и бракът му въобще не спира неговите галантни авантюри. Първоначално Жаклин ги приема едва ли не като нещо нормално за амбициозен и високопоставен мъж като съпруга ѝ, но постепенно и особено след раждането на децата им, тя също започва да кръшка. Доказателство за това е волното лято в Равело в компанията на Джани Анели, както и някои други кратки флиртове до трагичната смърт на Джон Кенеди при атентата в Далас на 21 ноември 1963 г.

Разбира се, Жаклин тъгува, но не дълго, тъй като скоро приютява в обятията си не кого да е, а по-малкия брат на убития президент - Робърт Кенеди. Биографи твърдят, че вдовицата вероятно е имала връзка с него още преди покушението срещу съпруга ѝ, а доста неприятни за имиджа ѝ са репортерските свидетелства за нейни изцепки покрай нелепата му кончина. Според тях законната съпруга на Робърт – Етел, гони Жаклин като мръсно коте от болничната стая с агонизиращото тяло на простреляния при атентата на 5 юни 1968 г. в Лос Анджелис неин девер, доказан любовник и кандидат за президент на САЩ.

Няма значение – малко след това тя гушка най-малкия от тримата братя Кенеди – Тед, но за кратко, тъй като в полезрението ѝ на секс богиня за приказно богати мъже вече се е появил Аристотел Онасис. Да, неземно богатият гръцки корабовладелец, който се вписва прекрасно в майчините заръки на Жанет Нортън Лий и който заради Жаклин зарязва световно прочутата оперна звезда Мария Калас. Стар е, по-възрастен е от бившата президентша с 25 години, децата му въобще не искат да чуят за Жаклин, но в края на октомври 1968 г. двамата вдигат сватба за милиони на личния му остров Скорпиос в Йонийско море. Знае се, изписани са стотици страници за това как булката ще харчи като побъркана през следващите седем години и ще носи гордо фамилното име „Кенеди-Онасис“, нищо, че рядко се засичат в една стая с мултимилионера. Тоест Жаклин живее безбожно нашироко до смъртта на Аристотел през 1975 г., след която ще получи като наследство многото за ония времена 26 млн. долара и ще стане най-веселата и игрива вдовица на Ню Йорк.

Но, изглежда самото притежание и пръскане на много пари не след дълго ще ѝ омръзнат и тя започва да търси друг свръхбогаташ, с когото да заживее под един покрив, прегръщайки заедно с него и концентрираната в парите му безмерна власт. Намира го в лицето на американеца от белгийско потекло Морис Темпелсман – не много популярният, но известен като авер на всички силни държавни мъже из планетата крал на производството и търговията с диаманти в света. 

Ако се вярва на „Инкуайър“, „Пийпъл“, споменатото „Венити Феър“ и други склонни към клюката светски издания отвъд Океана, то Жаклин Кенеди Онасис е осъществила през бурната си кариера на секс богиня ... 400 удара! Разбирай, прекарани през будоара й представители на силния пол, къде удостоявани от нея с внимание за една нощ, къде за седмица или месец, най-вече след убийството на нейния съпруг – президент и особено по времето на втория ѝ брак – този с Аристотел Онасис. Като сред световно известните ѝ „попадения“ са преди всичко звезди на Холивуд, а светските репортери подреждат като №1 в подборката ѝ на именити гаджета мит на киното Марлон Брандо. Следват асът на филмовата Мека през 50-те и 60-т години Уилям Холдън, аверът на Джон Кенеди и популярен колкото певец, толкова и като актьор Франк Синатра, „секс-маниакът“ на Холивуд Уорън Бийти, „загорелият“ симпатяга с разнежващ жените тембър Хари Белафонте и т.н.

С Франк Синатра

В същото време Жаклин „посича“ без да й мигне окото всеки по-надарен с вирилност бодигард около нея, като в архивите на „цветния печат“ в Америка могат да бъдат открити доста пикантерии покрай връзката ѝ с мускулестия охранител Клинт Хил. Веднъж либидото ги подхваща, докато са в известен нюйоркски ресторант и за радост на другите посетители телата им се преплитат в бурен полов екшън под масата, на която са яли и пили. Легенди пък се носят за сексуалните подвизи на ненаситната на мъжки ласки дама на острова на Онасис – Скорпиос, където особено в отсъствието на съпруга тя не оставяла необладан нито един читав градинар, рибар, готвач или личен камериер. Пак там госпожата успява да съблазни според мълвата цял екип от папараци, изпратени от Онасис да я снимат как излиза гола от морските вълни. Но след импровизирания фотосеанс тя ги прикотква бързо, бързо и един по един в чаршафите си, като общата забава трае почти седмица.

Да, през шестдесет и четирите години, колкото ще продължи животът ѝ, волната Жаклин опознава най-големите радости на човешкото съществуване. Но, сякаш за да докаже световната максима, че много хубаво, не е на хубаво, съдбата стоварва върху нея и най-убийствените трагедии на човешкото съществуване. Първата й дъщеричка Анабел умира при раждането си, последното ѝ дете и втори син от Джон Кенеди – Патрик, почива пък от белодробно заболяване два дни след като проплаква за пръв път. Тежки за преживяване са също така убийствата като кучета на двамата така или иначе обичани от нея мъже – президентът на САЩ и неговият по-малък брат, пагубни за психическата ѝ стабилност са съдебните разправии за пари след смъртта на Онасис с дъщеря му Кристина и т.н. Но изглежда в края на краищата съдбата е благосклонна към Жаклин, защото тя умира в прегръдките на краля на диамантите Морис Темпелсман, с когото живеят заедно петнайсет години. И на когото обожаваната някога в Равело хубавица се врича във вечна любов по време на венчавката им в болничната ѝ стая, броени дни преди да предаде Богу дух в резултат на нелечимо заболяване на кръвта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл