Западът финансира събитията в Беларус, за да провали интеграцията с Русия

Шойгу определи като неспокойна обстановката на западната граница на “Съюзната държава” заради увеличеното военно присъствие на НАТО в Полша и Прибалтика

САЩ използват технологията на цветните революции

В Беларус беше направен опит за смяна на властта с политическата и финансова подкрепа на Запада, заяви в Минск руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС.

На съвместно заседание на ръководствата на министерствата на отбраната на Русия и Беларус Шойгу посочи, че планираната смяна на властта е имала за цел да провали интеграцията между двете страни в рамките на “Съюзната държава”, както и да внесе разкол в руско-беларуските отношения.

Той подчерта, че заедно с колегата си Виктор Хренин осъждат подобни действия и ги смятат за недопустима намеса във вътрешните работи на други страни.

По думите на Шойгу САЩ дестабилизират вътрешнополитическата обстановка в редица държави по света чрез технологията на така наречените “цветни революции”.

Той определи като неспокойна обстановката на западната граница на “Съюзната държава” заради увеличеното военно присъствие на НАТО в Полша и Прибалтика.

Сергей Шойгу и Виктор Хренин обсъдиха също така подготовката на стратегическото съвместно учение “Запад 2021”, което въоръжените сили на двете страни планират да проведат в началото на следващата година.

Посещението на Сергей Шойгу в Минск дойде часове след като лидерът в изгнание на опозицията Светлана Тихановская призова сънародниците си към национална стачка.

Коментари

Задължително поле