Започна гласуването на турските граждани в чужбина за референдума

Днес започна гласуването на турските граждани в чужбина за референдума на 16 април за конституционните промени, информира БНР. Изборни секции са открити на граничните пунктове на Турция и в Европа, на летищата и пристанищата.

На Капъкуле, на границата с България, също е разкрита избирателна секция. Първите избиратели вече са упражнили правото си на глас, съобщиха от турската Централна избирателна комисия. Общо на 31 гранични пункта са разкрити секции за гласуването на турските граждани от чужбина. Секциите са отворени 24 часа в денонощието и ще приключат работа в края на изборния ден.

Очаква се, че много турски граждани от в европейските държави вместо през лятото ще ползват отпуските си през април, за да могат да гласуват на референдума, поради което се очаква засилен трафик на границите с България.

По данни на Централната избирателна комисия около 3 милиона турски избиратели се намират в чужбина. Секции ще бъдат разкрити в дипломатическите представителства в 57 държави, включително и в България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят