Започна конкурсът за роман на годината „13 века България“

За десети пореден път НДФ „13 века България“ отправя предизвикателство към автори и издатели

Националният дарителски фонд „13 века България“ за десети пореден път обявява конкурс за Националната литературна награда за български роман на годината „13 века България“. В него могат да кандидатстват издатели и автори на български романи, публикувани през 2020 година. 

Кандидатите обаче нямат много време за умуване, защото срокът е до 15 февруари. От Фонда уточниха, че участниците в конкурса ще трябва да изпратят по шест екземпляра от книгите претенденти за отличието. Има и друг вариант – възможно е книгите да бъдат  занесени и лично на адрес: София 1421, кв. Лозенец, пл. „Проф. Васил Геров“ №1, НДФ „13 века България“. За конкурса: Роман на годината „13 века България“.

Националната литературна награда за български роман е най-престижният приз, доказал стойността си през годините. Не само заради именитите членове на журито, ами и поради финансовото си изражение. Сумата дава възможност на писателя да твори върху следващата си книга, без да има материални притеснения.

Победителят за 2021 година ще бъде в ласкателна компания от предшестващите носители на отличието: Теодора Димова, Захари Карабашлиев, Георги Господинов, Здравка Евтимова, Елена Алексиева, Момчил Николов и др. 

От НДФ „13 века България“ уточняват, че при допълнителни въпроси, може да се звъни на телефон 0889 648 927 или да се изпратят писма на имейл:  v.milanova@fund13veka.bg

Коментари

Задължително поле