За к/ата/клизмите на духа и мисловния запек

ПаПаир на суетата и заблудите…

Твърде много шум, прокламации, сигурност, ахкане и охкане

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Папата в България! Да бъде мир! Много странни послания, не мислите ли. Папата идва, изведнъж мирът се измъква от сатанинското си спокойствие, от балканската си летаргия и започва да търка сънени очи пред Негово Светейшество.

Като приемам с красиво чувство всички папски визити и не забравям вековните ватикански позори, все пак искам да остана трезв пред тези възторзи, за които чак автобуси превозват вярващи от цяла страна.

Папата е свежарка и има благо излъчване - иначе, санким, за какво взема заплата. Не е като нашите попове с лекьосани епитрахили и старчески петна по лицето. Харесва ми, но вярата, братя и сестри, не е ли нещо отвъд позлатените амвони, папамобилите, скъпите естетически атрибути на вяра, постигана във вековете с не много Богоугодни средства.

И пак ще кажа - да не забравяме педофилските ватикански скандали. И да не забравяме конопените христови сандали, с които е извървяно християнството и че то е донесло много повече безсмислени войни, а не така пропагандирания мир.

А може би Папата идва да напомни, че сме назад с молитвите. Казват, че най-силни са ходатайствените молитви - за мир в Света, за благополучие на другите, за просперитет на брата, за пълни кесии на приятелите.

А това, на което ставаме свидетели е една съсредоточена надпревара, измислени състезания по богатство и най-вече видимите им изражения, като автомобили и маркови облекла. Папските ритуали и папската принципност са оригинален аспект на вярата, но те противостоят на светлинни години от нашия балкански манталитет. Папските напътствия не изискват едно притворно възхищение, а те изискват по-скоро приложение.

Приложение не повърхностно и имитационно, а осмислено, задълбочено и отдадено. Твърде много шум, прокламации, сигурност, ахкане и охкане. Да не би Бог да функционира чрез подобно разхищение на внимание, на безогледна суета и придаване значимост на неговия, така да се каже, най-ярък наместник на Земята. Ако си на пряко подчинение на Бог не означава ли такава предпазливост и недоверие от домакините ти, известно съмнение в наличието Му. Не се наемам да богохулствам, но понеже сме създадени “по Негов образ и подобие”, си мисля, че имам право на подобни въпроси. Заради самия мен и чрез мен, заради вас, мили читатели. Амин.

 

Fashion idol

Пати Булайе

Британската звезда и носител на Ордена на Британската Империя е сред неувяхващите символи на добрия вкус в Англия.

Впечатляващият гардероб изпъква по време на всяка нейна обществена поява, като варира от златно до черно, съдържайки най-богатите цветове от текстилната палитра. В последните месеци Пати има собствено телевизионно шоу и представи за британската публика спектакъла си Aretha & Me, като поклон пред таланта на незабравимата Арета Франклин.

 

 

 

 

Изложба

Finissage в галерия Нирвана

След успешно преминалата си изложба в галерия “Нирвана”, художникът Николай Панайотов прави своя Finissage идната седмица. Както е модерно в средите на парижките художници напоследък, след успешни изяви те правят нова подредба на непродадените си картини а на мястото на вече харесаните поставят нови.

Това пък се нарича Accrochage и налага нови стандарти в поведението на големите артисти пред почитателите им. Притежателят на “Нирвана” Ники Младжов също ще бъде част от гостите на събитието, което ще се проведе на 14 май само за отбрани гости.

 

Звездна визита

Гуна отново в Лондон

Носителката на отличието “Национална гордост” Гуна Иванова отново радва българите в британската столица. По празниците голямата народна певица се срещна със свои почитатели в Лондон и превърна в спектакъл появата си сред тях.

Извън служебните си прояви, Гуна бе щастлива да опознае някои забележителности на града, като освен обичайните адреси на туристическия каталог, тя посети и такива, познати само на местните.

Звездата се разходи по Риджън стрийт, окончаващ с едноименния парк, посети някои бутици за аромати и козметика, после акостира щастлива в скромен японски ресторант, чиято витрина привлича с награди и отличия за добрата си кухня.

Коментари

Задължително поле