За 400 000 евро продадоха бъги на Стив Макуин

Офроудърът е сниман във филма "Аферата Томас Краун"

За внушителната сума от 456 000 долара (400 000 евро) на търг бе продадено световноизвестното бъги от филма „Аферата Томас Краун”. Главната роля в лентата от 1968 г. се играе от знаменития актьор и автомобилен състезател Стив Макуин. Той се превъплъщава в преуспял млад бизнесмен с екстремно хоби като каране на безмоторен самолет. Адреналинът обаче явно не му е достатъчен, защото той планира перфектния банков обир. Но по следите му тръгва фаталната жена и застрахователени детектив Вики Андерсън (в ролята Фей Дънауей).

Играта между тях на котка и мишка прераства в любовен романс, а в него бъгито играе важна роля. Стив Макуин, който сам изпълнява опасните каскади в своите филми, препуска с офроудъра по дюните на плажа, за да впечатли возещата се до него детективка. Бъгито е от марката Meyers Manx на калифорнийския производител на сърфове и лодки Брюс Майерс. По същество това е преработен VW Beеtle със скъсено междуосие и големи свободно стоящи колела.

Специално за филма бъгито е тунинговано и модифицирано дизайнерски и технически. Сред многобройните направени подобрения е инсталираният 6-цилиндров боксеров двигател от Chevrolet Corvette с мощност 233 к.с. С такъв голям ресурс бъгито се превръща в истинска фурия. Монтиран е и втори лост за ръчна спирачка, който блокира само задните колела и това позволява ефектни дрифтове за пред камерата.

Високата цена от близо половин милион долара, за която беше купено бъгито, не е изненада за колекционерите. За слънчевите очила, които Стив Макуин носи във филма, бяха платени 70 200 долара на търг през 2006 г.

Коментари

Задължително поле