На 21 август 2019 да почерпят

Българин стана 7-и на световното по плуване

Испания прати военен кораб в Лампедуза, за да ескортира съд с мигранти

Сирийската армия блокира турски наблюдателен пункт

Роман Безяк: „Лудогорец“ е фаворит, но „Марибор“ не е за отписване

ТЕЦ „Бобов дол“ изгаря по 93 тона боклуци на денонощие

Русия показа най-новия си разузнавателен дрон (ВИДЕО) „Алтиус-У“ се управлява чрез спътников канал

Орлин Павлов в дует с Михаела Филева Записват песен към филма „Завръщане”

Хеликоптер се разби в Гърция, загинаха трима души

Сълзотворен газ, палки и водни оръдия срещу кюрдски демонстранти в Турция

Предлагат разредена белина като лекарство-чудо

Беларускиня с дебют в каяка за България

Меркел: Търсим решение за ирландската граница, без преразглеждане на споразумението за Брекзит

Втора клада под „Струма” готова да лумне всеки момент Планина от пластмаси продължава да е струпана на метри от обгорелите колони

Бундесбанк: Разликата между „старите” и „новите” членки на ЕС намалява

Гиганти в Родопите преди хилядолетия

Изследователи открили светилище на съществата, които обитавали нашите земи преди 20 000 години

Живеели в скални комплекси, които нямат аналог в света

Гигантски същества, чиито размери надминавали 5 м, са обитавали Родопите преди повече от 20 000 години. Това сочат уникални находки от последните дни, на които са се натъкнали изследователи, научи „Зодиак“.

В западната част на планината е открито светилище на тези същества с неподозирани данни за живота по нашите земи, разказа пред вестника уфологът проф. Стамен Стаменов.

„Досега никой не подозираше, че в Родопите са живели гиганти. Но ние попаднахме на цели скални комплекси, с огромни размери, които нямат аналог. По нашите предположения гигантите, които са живели по тези места, са били поне по 5-6 метра“, обясни ученият.

Той разказа, че до шокиращата находка са стигнали чрез измерване на енергията на мястото със специални уреди за радиестезия.

„С очите си видяхме нереални каменни блокове, тежащи над 30-40 тона. Най-големият от тях вероятно надхвърля 100 тона. Всички те са направени от човешка ръка и са изливани на място по уникална технология от пясък“, твърди уфологът.

По думите му не е било възможно огромните канари да са докарани там. Той е категоричен, че скалните комплекси са изградени по същия начин, по който са градени и пирамидите в Египет и Перу.

Древните цивилизации неслучайно са избрали да населяват точно района на Родопите, защото планината е свързана с великата история на световната цивилизация, твърди проф. Стаменов.

„Излизат артефакти, които са категорични и покъртителни. Официалната наука няма къде да мърда, трябва да ги признае. Доказват се такива неща, че е просто изумително“, заяви посветеният в тайните на свръхестественото.

Според него находките, доказващи, че гигантите са обитавали нашите земи, потвърждават тезата, че тук е била люлка на древна цивилизация.

 

Гигантите били с размери над 5 метра
Гигантите били с размери над 5 метра
Гигантските същества обитавали Родопите преди повече от 20 000 години
Гигантските същества обитавали Родопите преди повече от 20 000 години

 

Редица потвърждения за съществуването им

Исторически хроники от ХІХ век често съобщават за откриването на скелети на хора с аномално висок ръст в различни кътчета на земното кълбо.

През 1890 г. в Египет археолози открили каменен саркофаг с глинен ковчег, в който имало мумии на двуметрова жена. Чертите на лицето и телосложението на мумиите рязко ги отличавали от древните египтяни. Подобни мумии на мъж и жена с рижи коси били открити и през 1912 г. в САЩ, в пещера, изсечена в скала. Ръстът на мумифицираната жена приживе бил два метра, на мъжа – около три метра.
През 1899 г. миньори в областта Рур в Германия попаднали на вкаменели човешки скелети с ръст от 210 до 240 см.

През 1930 г. близо до Басарста в Австралия работници в находища на яспис често откривали вкаменели отпечатъци от огромни човешки крака. Антрополозите нарекли расата мегантропуси. Ръстът им било от 210 до 365 см.  Съдейки по откритите фрагменти от челюсти и множеството зъби, ръстът на гигантите, които са открити в Китай, е бил 3-3,5 метра, а теглото – 400 кг.

 

Исторически хроники от ХІХ век често съобщават за откриването на скелети на хора с аномално висок ръст
Исторически хроники от ХІХ век често съобщават за откриването на скелети на хора с аномално висок ръст

 

Само боговете можели да ги победят

Гигантите съществуват и в древногръцката митология, където образът им е по-фантастичен. Те били огромни същества с голяма сила и страшен вид. Имали гъсти коси и рошави бради. Вярва се, че са родени от кръвта на ранения Уран, след като е бил кастриран от Кронос. Според друга версия Гея ги родила от Уран, след като титаните били хвърлени от Зевс в Тартар.

Можело да бъдат победени само със съвместните усилия на бог и герой (полубог). Всеки гигант бил създаден с точно определена цел.

Страшните същества нападнали боговете на Олимп, за да вземат властта им. Опитвали се да ги достигнат, като струпали една върху друга две планини. За разлика от титаните, гигантите били смъртни, поради което и в гигантомахията били унищожени.

 

Според митологията за разлика от титаните, гигантите били смъртни и затова били унищожени
Според митологията за разлика от титаните, гигантите били смъртни и затова били унищожени

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Този Стамен Стаменов е напълно луд. Кой ще повярва на глупостите, които говори?

    1. Михаил Вохам, лудият си ти. Много е лесно да отричаш думите на другите и да ги плюеш само защото не ти се иска нещо да е било истина. Направи малко проучване и ще откриеш , че е имало много гиганти. Дори и в университетите в специалността „Археология“ говорят за тези факти професорите. Има отпечатъци и пръсти на гиганти от 3-5 метра. По цял свят се е говорило за тях и навсякъде са били жестоки и зли. Дори и в библията се споменават гигантите. В скандинавската, гръцката и шумерската митология също е имало гиганти. Има много индиански истории как индианците са се сражавали с гиганти преди хилядолетия и в една пещера в Северна Америка се намират останки на мъж и жена с огромни размери. Жената е 2 метра висока, а мъжът 3. В Малазия наскоро откриха огромни гробове и в някои намериха 3 метрови останки на хора, отново. Фактите са налице, това че ти слушаш медиите и чакаш да ти съобщят нещо такова си е твой проблем. ЧЕТЕТЕ!!!

  2. Бъди спокоен, приятелю! Има хора, които вярвят в небивалици.

  3. Интелигентните приемат всичко за възможно. След това по логически път отсяват зърното от плявата. Не интелигентните и ниско образованите казват „Това не може да бъде!“, защото тяхното стеснено мислене не излиза от рамките на традиционното възприятие на нещата, обусловено от съвременния начин на живот. Имало е гиганти, защото е имало и животни с гигантски размери. Имало е и джуджета – т.н. ЕЛФИ, с които си „приказваме“ чрез преданията и приказките. Ужасно е да си глупав със самочувствие, защото няма разлика между пияния шофьор и разюцздания глупак – ТЕ НЕ СИ ПРИЗНАВАТ.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.