Идва краят на такситата

Автономни коли като Renault EZ-GO ще изпълняват таксиметрови услуги

renault-ez-go-embargo-08h15-uk-060318-13

Всички искат да пораснат, но никой не иска да остарява. Това обаче се случва и автомобилните производители трябва да създават продукти, които да отговарят на желанията и потребностите на всички потенциални потребители. И на по-младите, които искат да пораснат, да вземат шофьорска книжка и да са мобилни. И на по-възрастните, които не искат, но остаряват и им става трудно да шофират. И на заетите, които нямат време да търсят места за паркиране и да се занимават с лична кола.

2018 - EZ-GO

Renault показа на изложението в Женева превозно средство с потенциал да даде решение за застаряващото население в Япония и Европа и за увеличаващия се брой на младите, които не могат да си позволят личен автомобил в Африка и Азия. Концептът EZ-GO използва най-силните качества на автомобилите на бъдещето – електрическо задвижване и автономно движение. В него няма волан, няма педали, няма шофьорско място. Пътниците влизат прави фронтално отпред през огромен отворящ се стъклен люк, който служи за покрив в затворено положение. Благодарение на спускаща се до асфалта рампа до превозното средство имат достъп инвалидни и детски колички.

renault-ez-go-embargo-08h15-uk-060318-10

Каросерията е дълга 5,20 м, а разстоянието между предната и задната ос е 3,80 м, което позволява оформянето на много просторна пътническа кабина. Най-малко шест души могат да се настанят на U-образната пейка за сядане. Интериорът е като луксозна ложа – изобилно остъкление с функция за затъмняване, паркетен под, голям LCD екран за филми. Автомобилът се движи изцяло автономно на електричество със скорост до 50 км/ч и завива с четирите колела, което го прави изключително маневрен в града. Основно средство за връзка с потребителите е мобилният телефон – чрез него те си поръчват EZ-GO и задават дестинацията на пътуване. Това е идеалното такси на бъдещето – да му мислят таксиметровите шофьори!

renault-ez-go-embargo-08h15-uk-060318-1

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили