Известен бразилски журналист загина при катастрофа с хеликоптер

Рикардо Боеша, един от най-известните журналисти в Бразилия, е загинал при катастрофа на хеликоптер в Сао Пауло. Самолетът, превозващ 66-годишния журналист, се е ударил в камион на околовръстен път в понеделник сутринта. Смята се, че пилотът е починал, предаде Би Би Си. Боеша, който е носител на награди за радио и телевизионни предавания, е трикратен носител на най-престижната журналистическа награда в Бразилия. Бил е водещ на новините на медийния гигант Глобо.

Прекъсвайки новините на живо по телевизията, негов колега съобщи, че това е "много тъжен момент за бразилската журналистика". Боеша е пътувал от Кампинас, близо до Сао Пауло, когато хеликоптерът е изгубил контрол, паднал на магистралата в 12:14 местно време и избухнал в пламъци.

Шофьорът на камиона е бил спасен. Колегите му журналисти описаха Боеша като "журналист на журналистите", като похвалиха неговия подход "смъкване на земята" и "ефективните" му репортажи. Смъртта му е не само загуба за компанията, но и за бразилската журналистика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка