Искат 9,5 млн. евро за кола на рисунка

Такава непроизведена кола Bugatti Mistral се продава за близо 9,5 млн. евро, което е с 3 млн. евро над фабричната цена.

Последният модел Bugatti с двигател W16

Надценка над 3 млн. евро

През 2022 г. конструкторите на Bugatti свалиха покрива на Chiron, за да създадат роудстъра Mistral. Този зашеметяващ открит модел излиза в лимитирана серия от само 99 екземпляра. Всички те са продадени предварително, като първите купувачи трябва да получат колите си тази година.

Който не е успял да се уреди с някой от тези 99 екземпляра срещу „скромната“ сума от 5 милиона евро (нето), има втори шанс да купи колата от вторичния пазар, но значително по-скъпо. В онлайн портал за продажби на нови и употребявани автомобили се появи оферта за Mistral на стойност 7,9 милиона евро (нето). Надценката е над 3 милиона евро, като се калкулират данъците. Автомобилът още не е произведен, като срокът на доставка е минимум 4 месеца. Бруто цената излиза близо 9,5 млн. евро. Никой още не е виждал този модел в действителност, показван е само на снимки, рисунки и като прототип.

Bugatti Mistral ще бъде открит автомобил без покрив.

Тъй като това е колекционерска кола, нейната цена тепърва ще се увеличава, прогнозират експерти в търговията с редки автомобили. Mistral е последният модел на Bugatti с 8,0-литров бензинов двигател W16. Следващите модели на марката ще бъдат електрически. Друга уникална характеристика на Mistral е липсата на какъвто и да е покрив за разлика от други роудстъри, които притежават сгъваем мек или твърд покрив. По неофициална информация купувачът ще получава покривало от текстил със закопчаване, за да предпазва кокпита при съхранение от прах.

Кокпитът е изработен с най-високото качество и стил.

Инженерите на Bugatti искат последният автомобил с двигател W16 да бъде най-бързият роудстър в света. Неговият открит предшественик Veyron успя да развие умопомрачителната скорост от 408 км/ч, но новият модел ще е още по-бърз, тъй като разполага с почти 400 конски сили повече. Двигателят на Mistral с работен обем 8,0 л и четири турбокомпресора генерира мощност в размер на 1600 конски сили и въртящ момент 1500 Нм. Чудовищната тяга се предава към четирите колела през 7-степенна автоматична трансмисия. Специфично за Mistral е оформлението на светлините отпред и отзад, което прави моделът безпогрешно разпознаваем и отличаващ се от неговия технически близнак с твърд покрив Chiron.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили