Калифорнийска мечта

Баварският роудстър дебютира в Пебъл Бийч във вариант M40i с мощност 340 конски сили

p90317994_highres_the-new-bmw-z4-roads

Роудстърът на BMW се завръща! Новият модел Z4 е по-дълъг и по-широк, с големи въздухозаборници отпред и отзад за охлаждане на двигателя, спирачките и гумите. С огромен преден капак, ниска каросерия, сгъвем мек покрив и къса задница този двуместен автомобил е класическа машина за наслада от шофирането. На пътя стои като истински спортист – с нисък център на тежестта и перфектното разпределение на теглото в съотношение 50:50 между предната и задната ос. Бързият му спринт е гарантиран с редови шестцилиндров двигател с турбо пълнене.

p90317997_highres_the-new-bmw-z4-roads

За първи път новият Z4 бе представен на най-престижния в света автомобилен конкурс за красота в тузарския калифорнийски курорт Пебъл Бийч – символ на успеха за всеки американец. На голф игрище на живописния бряг на океана „баварецът“ дебютира във вариант M40i с мощност 340 конски сили, благодарение на които ускорението до 100 км/ч отнема 4,6 секунди.

p90317995_highres_the-new-bmw-z4-roads

Премиерният модел дръзко афишира, че от него може да се очаква типичната за M Performance бързина, съчетана с прецизност и лекота на управлението. За това допринася спортният пакет с електронен блокаж на диференциала, окачване с електронно управлявани амортисьори и високоефективна спирачна система.

p90317996_highres_the-new-bmw-z4-roads

Новият модел Z4 е пораснал с 8 см на дължина до 4,32 м и със 7 см на широчина до 1,86 м. Значително по-широка е и следата на автомобила, увеличена с 9 см отпред и с 5 см отзад. Междуосието е удължено само с 2,5 см до 2,52 м. От тези промени може да се очаква още по-стегнато и спортно пътно поведение. В сравнение с предишния модел мястото на водача е изтеглено по-напред в пътническата клетка, което ще му осигури по-добра видимост и усет за ситуацията на пътя.

p90317021_highres_the-new-bmw-z4-roads

Дизайнът на автомобила е огледало на неговия динамичен характер. Премиерният модел грее в оранжев металиков лак, комбиниран с антрацитено черен текстилен покрив със сребрист ефект. Гюрюкът се сгъва и разгъва с електрически механизъм. 19-инчовите джанти също са черни, както и външните огледала. Черна е и кожената тапицерия с декоративни шевове.

p90317022_highres_the-new-bmw-z4-roads

Седалките разполагат с електрическа настройка и функция „памет“. Ако водачът и спътникът му предпочитат да нарушат интонационната среда на шестцилиндровия турбо двигател, на тяхно разположение е кристален звук от аудио Harman Kardon. При пътуване в тъмните часове на денонощието се отплащат адаптивните LED фарове с матрична функция за дългите светлини.

p90317019_highres_the-new-bmw-z4-roads

За първи път BMW предлага в роудстър Head-up дисплей и дигитален кокпит, като инфо-развлекателната и комуникационна система работи с най-актуалните технологии за свързаност. Повече технически данни и пълната двигателна гама ще бъдат оповестени от производителя след 19 септември, а моделът ще излезе на пазара през пролетта на 2019 г. за началото на следващия летен сезон.

p90317990_highres_the-new-bmw-z4-roads

Коментари

Задължително поле