Кандидати за депутати в Косово се сбиха след тв дебат

Кандидатите за депутати в парламента на Косово Дардан Моличай от Социалдемократическата партия и Хаки Абази от Движение Самоопределение се сбиха след участието си в телевизионното предаване "Пресинг".

Водещият на дебатите Леонард Керчуку обяви, че по време на предаването двамата политици са си разменили обиди, които по-късно прераснали във физическа саморазправа. Той изрази съжаление за случилото се и подчерта, че "бандити нямат място в телевизионните дебати”, съобщава електронното издание ИНА, цитирано от Канал 3.

Моличай е бивш генерален секретар на Самоопределение и след като го напусна, с още 12 депутати сформираха Социалдемократическата партия на Косово.

Абази се присъедини към движението преди няколко седмици, като преди това беше директор на фондация "Рокфелер” в Косово. Той заяви, че е бил нападнат от Моличай и антуража му, докато се разхождал по коридора със свой сътрудник.

Последва реакция и на Движение Самоопределение. "Мафиотските банди, превзели държавата, се страхуват от настъпващата промяна и справедливост, които ще бъдат установени от Самоопределение, се казва в изявление на партията.

Оттам подчертават, че обществото не заслужава толкова ниско ниво на дискусия, а Косово не заслужава това ниско ниво на представителство. Призовава се полицията да предприеме необходимите действия срещу тях, а ЦИК "да премахне тези насилници от списъка” с кандидати.

Коментари

Задължително поле