Кевин Спейси - Разорен и съкрушен

Холивудската звезда Кевин Спейси, отличен с две награди „Оскар“, разтърси артистичния свят с емоционално телевизионно интервю, в което през сълзи призна, че е въпрос на часове да обяви фалит, след като е плащал огромни суми за адвокати и такси покрай делата за сексуално насилие, които се водеха срещу него. Той разкри, че дори домът му в Балтимор е продаден на търг, тъй като това вече е единственият начин за в бъдеще да си позволи някак да плаща сметките си.

Кевин Спейси бе гост в предаването на Пиърс Морган "Pierce Morgan Uncensored". Там актьорът коментира различни теми, но фокусът, бе върху драмите в живота му и краха на иначе звездната му кариера в последните години. Ключов момент от интервюто бе, когато водещият стига до темата за дома на Кевин Спейси. "Къде живееш сега?" пита той, а актьорът не успява да се овладее и се разплаква. А след това обяснява, че само преди дни домът му е бил продаден и той трябва да си събере вещите. В разговора Спейси признава още, че всъщност дължи адски много пари заради съдебните дела, през които премина, и не може да покрие разходите си. "Колко пари имаш в момента?", пита Морган, а Спейси отговаря: "Николко".

"Не знам къде ще живея. Просто не знам. В Балтимор съм, откакто започнахме да снимаме там “Къща от карти", призна той, визирайки участието си в хитовия сериал. То също бе прекратено принудително, след като излязоха обвиненията и Netflix предпочете да го уволни, обвинявайки го в нарушаване на договора. През 2021 година, това бе официално потвърдено и от съда, като Спейси бе осъден да плати и 31 милиона долара обезщетение на филмовото студио. Така към момента някогашната холивудска знаменитост и носител на две награди Оскар е "без пари и дължи много милиони", както сам каза в интервюто. 

Той не отрича грешките си в миналото, които доведоха до уронване на репутацията му и блокирането на процъфтяващата му кариера. Спейси споделя, че прекрачвал границите с колегите си и се е случвало да бъде в неподходяща компания като тази на осъдения за трафик на непълнолетни Джефри Епстийн. Спейси обаче категорично отрича да е насилвал мъжете, които публично го обявиха за сексуален хищник. 

64-годишният Спейси си докара огромни проблеми на всички фронтове, именно след като бе обвинен в сексуално посегателство над четирима мъже за периода 2001-2013 г., когато те са били на възраст между 20 и 30 години. Спейси пледира невинен по всички 12 обвинения. Той вече успя да спечели повечето от делата срещу него, като съдът не откри достатъчно доказателства за вината му, но някои от тях продължават.

А след вълната от обвинения Спейси беше изрязан от готов филм и уволнен от топ сериала „Къща от карти”, почти всичките му холивудски колеги лицемерно се отрекоха от него, а медиите го обявиха за токсична фигура. 

През последните години Спейси няма и много възможности да печели пари. Участва в малки роли, има спорадични изяви в Европа. Старият континент винаги е предлагал пристан на скандални и очернени американски знаменитости. Звездата вече даде няколко сигнала, че няма да се откаже без бой. Преди време той реши да вдигне гарда и да се защити в енигматично видео обръщение с гласа и стила на героя си от сериала „Къща от карти” Франк. Спейси загатна, че са го отстранили без доказателства и обеща нови и интересни разкрития. 

Кевин обаче се изложи в опита си да се представи като жертва на обстоятелства извън либералната параноя, погълнала кариерата и живота му. Той първо обяви, че е гей с цел да търси подкрепа, а след това каза, че баща му бил расист и нео-нацист в опит да се подмаже на истеричните расови радикали в културния елит на САЩ. Кевин Спейси винаги е бил извънредно предпазлив и потаен по отношение на личния си живот и това допълнително захранваше слуховете за неговата сексуалност. Истината е, че проблемите на Спейси дойдоха от прогресивисткия режим, подкрепян от самия него в продължение на десетилетия. 

Преди да тръгне рязко надолу, Спейси е смятан за един от най-талантливите актьори сред своето поколение. Списание "Емпайър" го обявява за "Най-велик актьор на 90-те години", а в допитване на "ФилмФор" през 2001 г. е поставен на трето място при определянето на стоте най-добри филмови звезди на всички времена. Спейси е два пъти носител на "Оскар" и жъне не по-малко успехи на театралната сцена, особено след назначаването му за художествен ръководител на лондонския "Олд Вик" през 2003 г. Спейси стои зад някои от най-виртуозните актьорски изпълнения за последните 25 години във филми като „Обичайните заподозрени”, „Седем”, „Американски прелести”, „Поверително от Ел Ей”.

 

Знае много за света на киното

Нямам търпение да видя Кевин отново на работа. Той е гений, наистина талантлив и въздействащ актьор. Той е толкова елегантен и забавен, много щедър и знае повече за нашия занаят, отколкото повечето от нас някога ще знаят. Наистина му пожелавам да се завърне на голям екран и всички тези проблеми сега, да останат зад гърба му.

Актрисата Шарън Стоун

 

Извърши сериозна манипулация

Скандалът с Кевин Спейси е дълбоко тревожен и тъжен. Особено неприятно ми стана от начина, по който Спейси реши да се разкрие като гей, за да отвлече вниманието от обвиненията на Антъни Рап и останалите мъже и момчета. Той не го направи когато имаше високите публични платформи и получаваше десетки престижни награди. Не го стори, за да окуражи и вдъхнови хората с различна сексуална ориентация. Той го стори като калкулирана манипулация. В тази ситуация най-важни са гласовете на жертвите.

Актьорът Зак Куинто

 

Липсва в театъра и пред камерата

Бях дълбоко натъжен да науча за тези обвинения срещу него. Кевин е добър и е човек с характер. Той е чувствителен, артикулиран и неосъждащ останалите, със страхотно чувство за хумор. Кевин е и един от най-добрите ни артисти в театъра и пред камерата. Лично казано, нашата индустрия се нуждае от него и той много липсва. Освен ако не пропускам нещо, мисля, че той е платил цената и вече му дойде много.

Актьорът Лиъм Нийсън

Сериал описва възхода и падението му

Преди време се разбра, че британският телевизионен канал Channel 4 е поръчал създаването на документален филм в две части, който ще се фокусира върху възхода и падението на Кевин Спейси. За момента проектът носи работното заглавие „Spacey Unmasked“. Целта на филма е да обърне внимание на детайли от детството на актьора, на издигането му до звездната слава на холивудска знаменитост и на главоломното му сгромолясване вследствие обвиненията в сексуален тормоз. Режисьор на проекта е Кайра Филипс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети