Куентин Тарантино - Маниакът

Ексцентричният режисьор и сценарист Куентин Тарантино този път влезе в заглавията с личния си живот, а не с някой от добре познатите си, потопени в кръв и наситени с иконични реплики, монументални филмови опуси. На 54 години авторът на модерни класики като „Глутница кучета“ и „Криминале“ съобщи, че е готов да остави зад гърба си своя славен ергенски живот. Той се е сгодил и планира сватба с приятелката си Даниела Пик - съблазнителна израелска поп певица на 33 години.

Някои от почитателите на Тарантино приеха новината като сигнал за предстоящото оттегляне на Тарантино от правенето на филми. В миналото той бе заявил, че няма намерение да се задомява докато още е активен режисьор и сценарист на високо ниво. В друго интервю Куентин пък спомена, че няма да се пенсионира поне до 60-годишна възраст и иска да направи общо 10 филма. В момента той има осем, а последният - едновременно епичният и камерен уестърн “Омразната осморка” - не се представи толкова добре, колкото му се искаше на Тарантино.

Пътят на Куентин към филмовия Олимп започва преди четвърт век. През 1992-а светът на независимото американско кино е разкъсан от “Глутница кучета”, а останките - пометени от разцепващото “Криминале”. Двете заглавия поставиха на картата на седмото изкуство младият Куентин, който още като тийнейджър отпада от гимназията и години наред работи във видеотека в Лос Анджелис, където си създава репутация на тотален филмов маниак.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети