75-годишен мъж дари пенсията си на болницата в Чирпан

Българин отказа да си сложи маска в магазин във Виена и заплаши служители с отвертка, задържаха го

Отсрочват заеми до 3 или до 6 месеца Банките преценяват според досието на клиента

Шофьорът на камиона-ковчег от Есекс се призна за виновен

Путин с нови мерки за подпомагане на гражданите и бизнеса на Русия

Президентът Радев утвърди закона за актуализацията на държавния бюджет Указът за промените в Закона за извънредното положение ще бъде обнародван утре в "Държавен вестник"

За 15 дни вдигнаха на крака жена с COVID-19 39-годишна излекувана в Бургас

Рулетките без отложени налози

По-кратка пролетна ваканция за учениците, ще почиват от 17 до 20 април

Правосъдният министър Данаил Кирилов: 5 г. не проверяват системата за дела (обзор)

ЕК препоръчва несъществените пътувания до ЕС да останат ограничени до 15 май

300% ръст на онлайн покупки на фитнес уреди

Зайци с маски украсиха Смядово

Томислав Дончева: В момента се мисли за допълнителна подкрепа за малките предприятия

Стоян Мавродиев за поисканата му оставка: Премиерът е бил сериозно подведен от предоставените му анализи

Либералите, които не търпят инакомислещи Защо европейските влъхви наливат пари в хомосексуализма, а не за правата на жените в Саудитска Арабия?

Приятелите ми считат, че съм изключително толерантен човек, с високо ниво на търпимост към всичко различно. Не съдя за никого по външни признаци, не го обвинявам, че мисли различно от мен. Цвят на кожата, религия или сексуалност – никога не са били повод за моето разграничаване от когото и да било, но когато стане дума за модерни и прокламирани „на килограм“ схващания, ставам изключително подозрителна и автоматично се включва критичното ми мислене и скептицизъм. Видя ли опит някакъв мисловен модел да бъде наложен „отгоре“, без до него да се достигне по естествен път, веднага в мозъка ми светва сигнална лампичка, че вероятно в дъното са пари. Много пари.

Бизнесът, с който съм се занимавала през годините, ме е накарал да прочета доста за маркетинг и психология на продажбата, за методите на демагогията, т.е. воденето на хората за носа. Това, което се случва в момента, е класически случай на демагогия, поръсен обилно с инвестиционни похвати. Когато някой влага пари в нещо, той прави всичко по силите си да го наложи като идея, да накара хората да вярват в полезността и правилността му. Независимо дали въпросното „нещо“ е необходимо, то задължително се представя като истина. Маркетингов похват, ясно е.

Европейският съюз, под ръка с купища НПО-та, инвестира много големи пари във всевъзможни кампании, които да ни убеждават в „нещо“, което не съществува – че сме нетолерантни и хомофоби.

Хомосексуалистите, поне откакто аз се помня в съзнателна и съзидателна възраст, никога не са били преследвани по какъвто и да било начин. Никога не са били обект на дискриминация или каквото и да било посегателство. Аз лично съм назначавала във фирмата си хомосексуалист.
Познавам безброй хора с такава сексуалност, които заемат достатъчно отговорни постове, без това да им създава проблеми. Кому трябва тогава тази кампания? Защо е нужно да се хвърлят толкова много пари в нещо, вече завоювано? Единственият отговор е, че е необходимо прозорецът на Обертон да бъде отворен максимално широко, за да могат след това да бъдат свободно пуснати през него други идеи.

Независимо дали съм или не хомофоб, всъщност хомосексуализмът е най-обикновено отклонение от нормата. За това не следва да има възражения. Така или иначе, в много голяма част от случаите човекът няма средствата сам да се противопостави на отклонението си. И би било също толкова идиотско да го караме да се съпротивлява на непреодолимото влечение към собствения си пол, колкото и да бием някого по лявата ръка, да я връзваме и да го караме да пише с дясната, защото нормата е такава.

Ясно е, че подобни различия съществуват и те трябва да бъдат приети без хората да бъдат осъждани за това. Обществото ни вече го е постигнало отдавна. Защо обаче някой се стреми толкова упорито да ни накара да приемем, че всъщност не иде реч за нещо, встрани от нормата, а че то е толкова стандартно, колкото самата норма? Вероятно, защото в момента, когато приемем едно отклонение за нормалност, спокойно можем да въведем като нормални и ред други. Прозорецът на Обертон ще се отвори за педофилия, зоофилия, кой знае още за какво. Защо да не е любов неустоимото привличане на един възрастен мъж от една Лолита? Какво лошо може да има в консумирането на една такава връзка?

Очевидно е, че някой има необходимост от това цяла Европа да приеме либерализма за своя основна догма. Употребявам думата догма не случайно, защото колкото и странно да е, либералите са крайно нетолерантни към другомислещите. Влизайки в противоречие със собствената си теория на толерантността, те правят всичко по силите си в цяла Европа да няма инакомислещи. Всички да се умиляваме от двама гея, осиновили момченце, да отваряме вратите и трапезите си за всякакъв род бежанци, без значение дали са джихадисти, ислямски фундаменталисти, или просто откровени садисти. Отново искам дебело да подчертая, че не съм никакъв фоб. Чисто и просто използвам хватките на либералите, извеждам идеите до крайностите им, за да покажа колко не са прави опонентите ми.

Първото, което ме хвърля в съмнение, е това, че някой полага огромни усилия да бъдат приети идеите му на 100% за най-правилни. Второто са инвестираните доста големи пари. Инвестирани в това – да се приеме форма на любов, която няма как да произведе деца. Инвестирани в това – да се приемат неопределено количество хора, част от които за нищо на света не биха се интегрирали с европейската култура и биха се борили с нея по своя си начин – с кръв и заличаване. Елементарният логически извод е, че някой желае да получи в резултат намаляване на населението.

И тук става интересно. Населението на Европа не само, че не е голямо, а обратното – Европа има отрицателен прираст от години. Защо обаче точно тук намират почва идеите на новия либерализъм, които са очевидно в дисонанс с естествените модели на човешкото възпроизвеждане? Явно този някой, целящ намаляване на световния прираст, има необходимост най-напред да изпробва методологията си. В Китай, Индия или Арабския свят, където населението е най- бързо растящо и многобройно, биха застреляли за назидание всеки, опитващ се агресивно да променя традиции. Европа е подходящото място – традицията е разклатена, хората са принципно толерантни към другото от години и много отворени към новото и модерното.

Ако не това е целта, защо се наливат пари в рекламиране на хомосексуализма, а вездесъщите и чувствителни към световните страдания европейски влъхви не пропагандират правата на жените в Саудитска Арабия? Защо не отделят огромни количества финансов ресурс за Йемен, където безброй деца са подложени на чудовищно недохранване? Може би загрижените за равните права на хората щяха да вложат част от предназначените за хомосексуалните двойки средства в пълната с бедни семейства България, където родителите едва свързват двата края. Вместо да инвестират в НПО-та, които да защитават малцинствата, щяха да си отворят ушите за писъците на системно и ежедневно тероризирани от същите тези малцинства дядовци и баби на България. А Хелзинкският комитет, вместо да защитава Хасан от линча на селото, в което редовно е изнасилвал и ограбвал бабички, щеше да защити тези безпомощни старци.

Нямам нищо против циганите. Обожавам циганска музика, безкрайно харесвам фолклора им, смятам, че те са изключително надарени от Господ хора с много таланти. „Циганка съм“ е заглавието на едно мое стихотворение. Но не мога да понасям разюзданите роми, продукт на НПО-та, които смятат, че целият свят им е длъжен и които безнаказано грабят, бият и тормозят когото им скимне.

Дълбоко съм убедена, че съвременната либерална доктрина е най-лицемерната идеология, до която съм се докосвала. Наливат се огромни средства в три посоки – хомосексуализъм, малцинства и бежанци. Останалите гнили вонящи язви на обществото ни се подминават. В съвременното общество няма глад. Няма чудовищна бедност в Европа. Няма двойни стандарти и толериране на престъпни практики. Няма. Обаче има общество нетолерантно, консервативно и закостеняло. То не е готово да се отвори за новите ценности на другостта. Ах, каква беда! Лесно е на преситените европейци да си правят вятър с правата на разни, онеправдани според тях, прослойки. Защо обаче са странно нечувствителни към истинските проблеми на гладната Източна Европа, за мен остава загадка.

Според неолибералната доктрина съвременният човек трябва да има неограничена свобода. Ние сме длъжни да му осигурим от най-крехка детска възраст възможности за избор на пол и сексуални предпочитания. Традиционното е консервативно и старо, нека да говорим за новото, за различното. Няма нищо лошо момченцата да обичат момченца, или да изберат да станат момиченца. Нека инвестираме в това! Съвременният човек няма право да бъде несъгласен със свободата на горния избор!

Извинете, но се обърках. Не мога да ги разбера. Аз съм учила, че имам право да избирам в какво да вярвам и дали да приема нечие мнение безкритично. Точно този модел на мислене не мога да приема безкритично. Прекалено много въпроси ми изникват, както се вижда. Затова избирам да бъда либерален консерватор и традиционалист, който приема хората без да ги съди, точно такива, каквито са, с всичките им странности, чудатости и различия. Стига да не вършат зло.

*Авторът Диляна Тинева е филолог със задълбочени познания на британската история и литература. Поетеса. Собственик на голяма фирма в България. Омъжена, с две дъщери. В момента живее в Германия.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (18)

 1. До автора. Добра статия . А можеше просто да напишеш с едно изречение – Война срещу бога на определени хора.

 2. Браво! Един хубав анализ, който крие в себе си една непреодолима жажда за тържеството на доброто. И тъга за неправдата, която ощетява българския народ за сметка на триумфиращата, но загиваща неолиберална и ултралиберална идеология.

 3. Много добре написано. Прочетох го внимателно и се замислих. Авторката повдига много въпроси, но дава и доста отговори. И все пак, както в началото започва анализа си, вероятната причина са парите. Много пари, както пише тя. Обикновената статистика смята( или поне беше така допреди 15-тина години), че около 5-7 % от населението са обратни. Сега може да са 15 %.. !? Кой знае? Кой ще спечели от увеличаването на този процент? И не се ли увеличават процентите от начина ни на живот, от ГМО-продуктите, от натъпканите с хормони меса, от безбройните „Е“-та и какво ли още не? Може да звучи като Теория на конспирацията провеждана от могъщите концерни, но колко неща ни се струваха невероятни, а днес ги виждаме в реалността? Включително и заливането на Стара Европа с мигриращи нашественици. А защо тази политика на опедерастване е уместна за Европа?-пита авторката. Ами мисля, че защото ако това стане и се приеме за норма в най-цивилизованата област на планетата, лесно може да се наложи като модел навсякъде. Защото Европа и Северна Америка са знамето по което се равняват и което следват другите континенти. Затова ударът трябва да започне оттук.

 4. А, не, ся ши налазят евротроловете 6ат фоба, наблюдателя и цензора да обясняват как психопатлибералите в брюксел, начело с изрода ферхофстад са вода ненапита, нищо, че партията на последния нарича наказанието рязане на ръце за неусърдния детския труд визионерство… да не говорим за изпращането на отрязаните крайници като подаръци за коледа…

 5. Добър анализ! Кампанията срещу някаква измислена хомофобия на българското общество е просто ламтеж за грантове. В най-новата история на България има поне един председател на парламента – доказан хомосексуалист, двама министър-председатели, министри на външните работи, на правосъдието и т.н.

 6. Основният мит на неолиберализма и всички
  леви движения, като либерали, социалдемократи,
  социалисти. анархисти ,фашисти и комунисти е
  защита, според техните кретерии за правда, на онеправданите. В името на тази имагинерна
  идея, те са готови да разрушат всички,морално
  утвърдени ,от обществата норми. Търсенето и
  откриването на онеправдани е перманентна цел.
  Решението на проблема е чрез вземане на властта.
  Там , където някаква форма на неолиберали е на власт, онеправданите се използват като средство
  за печелене на изборни резултати…
  Самата авторка е рожба на неолиберализма .
  Рожба на героичната борба за еманципация на
  жените. Борба довела до унищожението на
  християнския тип семейството и моралноте норми, гарантиращи ролята на жената.
  Смешен плач! Плач за жените в Сауди Арабия!!!!

  1. Прост си кат селски цървул.
   Жената споменава жените в арабия като един от многото примери за лиземерието на брюкселските изроди.
   Но такива сте си троловете на ес – прости галфони, готови за 3 сребърника 3 пъти да си извъртите задниците.
   Дерзай.

 7. Позицията на авторката е правилна, излишно е на няколко пъти извинително да се кръсти, че не е фобка на „ценностите“.

 8. Блестящо Г-жо Тинева. Но какво от това? Минимум половината от статията ви се състои в това да обяснявате какво, защо и как казвате. Очевидна боязън от начинът и нещата които пишете, започвайки с – „Нямам нищо против…“, „Не съдя за никого по…“, Точно в това е вече кулминацията на проблемът. До каква степен тези които наливат колосалните средства пропаганда, успяха да ни накарат да изглеждаме Виновни всеки път когато решим да изразим мнение НЕодобрено от тях!!! А стадото е толкова оскотяло че само иска жертви с викове – Разпни Го! Даа…. прекалено мощни са……за сега! Те може би и динозаврите в някакъв период са се чувствали недосегаеми „повелители на света“….

 9. Преди много години когато прочетох „Световната конспирация“ на Никола Николов, намерих в нея някои заинтригуващи неща, но когато стигнах до пасажите в които той пише че унищожението ще започне от Америка, Англия и Европа, помислих че му е отлетял покривът. Е…. от тогава, всъчко това се случва пред очите ми. Същото и с Оруел 1984….

 10. Аз също не одобрявам прекалената натрапчива агитация, особено чрез билбордове и високо акламирани и присъдени Оскари на холивудски филми за хомосексуалисти (напр. Moonlight 2016). Според мен тази кампания НЕ Е ЗА ДА СТАВАТ ХОРАТА ХОМО, а за повече ТОЛЕРАНТНОСТ. Едно време у нас „нормалните“ мутри жестоко биеха хомосексуалистите, но това е нищо в сравнение с отношението към тях в Англия (The Imitation Game (2014). Същите кампании имаше и за приемане на хора с HIV вирус и за подобряване на отношението към инвалиди (които Хитлер искаше да унищожи). С две думи кампанията е за ПОВЕЧЕ ТОЛЕРАНТНОСТ КЪМ РАЗЛИЧНИТЕ, а не за да ставаме хомо. Причината е, че по съвсем биологични причини, които не зависят от индивида (хормони, белтъци, гени, мозъчна организация и т.н.) някои хора не чувстват, че принадлежат към биологичния си пол. Хормоналният баланс не е еднакъв за всички. Едно време самолетните компании искаха пълните хора да плащат по-скъпо. Не им разрешиха, защото вината за наднормено тегло в повечето случаи е вродена – зависи от гените.
  Реакцията на българите по този въпрос е очаквана, като се има предвид българската нетърпимост към всичко различно, т.нар. КСЕНОФОБИЯ (има я и на много други места, обикновено при хора на ниско ниво).

  1. До РУСОлистик
   Прав си, за тебе е така !
   Ти няма нужда да ставаш ХОМО,
   защото ВЕЧЕ си !

 11. Някой беше казал, че който знае, разбира, а който разбира прощава. Ганьо е невежа, не разбира и не прощава.

  1. Доказателство за българското невежество е дори самият билборд: „Няма страшно. Това е просто любов“ БИЛБОРДЪТ Е АБСОЛЮТНО ПОГРЕШЕН, защото той АГИТИРА младите да стават хомосексуалисти. Този билборд не ни приканва към търпимост, а към действие. Този билборд с право разгневи обществото и подейства СРЕЩУ кампанията за търпимост към различните. Този билборд напълно унищожи завинаги и за няколко поколения основната идея. Заради тези т.ъ,п`a`ц.и, които са го измислил България никога няма да приемe различните: инвалиди, хора, с вродени недъзи, хомо и т.н.

 12. Заможният гей разбира Равенството като привилегирована позиция за личностна еманципация и възмездие над Обществото. В тази връзка ако конкретен гей е направил някоя глупост по причина на собствените си комплекси, то всеки член на Обществото е длъжен непременно да му се извини.

 13. Ако говорим за търпимост , вниманието ни
  трябва да е насочено към извратените. Какво
  се цели с демонстрацията на най- личните ,
  свещенни и природно определени дадености
  за възпроизводството ни като вид ?! Маймуните
  и мечките имат някакъв свян в извършването на
  тази дейност.Интимносттс,не е ли нещо много
  лично! Само простсците показват половите
  си възможности, но не с нахалата гордост на
  извратените. Съжителството с педарастивто
  е от веки веков. Гордастта на педерасите е от
  вчера, Съремеж. към нещо различно от
  нормалното. Просто не имобращайте внимание!!!!!

  .,

  1. Кажи го на костов, плевнелиев, боко и лизача на козяк цветанов.

 14. Искам да попитам авторката – нейните разсъждения водят ли до извода, че който не може да има деца, не трябва да съществува? Защото аз например, по медицински причини не мога да родя. Колкото и да ми се иска, просто не мога. И в такъв случай, какво трябва да направя със себе си? Да се обеся някъде? Защото така излиза. Първо – това дали човек може да има деца не е мерило за това колко е полезен за обществото. Защото можеш да бъдеш полезен и по други начини. Второ – раждането на деца, не е равносилно на това да бъдеш родител. Трето – науката е достатъчно напреднала, за да има възможност дори хора които не могат да раждат, да се възпроизведат. Но именно заради такива като вас, този начин продължава да бъде стигматизиран в Европа, въпреки че в САЩ се прави от години и определено не е довел до бум на гейовете – а именно сурогатното майчинство (да, пристрастна съм, очевидно).

  Да се свързва хомосексуализмът с възпроизвеждането е абсурд – гейовете винаги са съществували, и са намирали начин и да се възпроизведат. Не виждам с какво фиктивните бракове тогава, са били по-смислени от осиновяването или сурогатните майки сега. Освен че са били по-приемливи за всички, които предпочитат да си заврат глават в пясъка и да се правят, че такова нещо няма. Има, винаги е имало и винаги ще има. Гей с 3 деца, който никога не проявява любов към майка им какъв модел за подражание е? Кое е по-важно за децата – да се научат на любов или да се научат да лъжат и да се правят, че не виждат? Не отговаряйте, ясно ми е.

  И какво значи – дори съм наемала хомосексуалист във фирмата си. Това някакво чудо ли е? Не би ли трябвало да наемаме хора, заради способностите им, а не въпреки ориентацията им?

  И каква по дяволите е връзката между хомосексуалистите, педофилите и зоофилите? Въпросът с педофилите е решен кардинално – във всяка страна има минимална възраст за доброволен секс и минимална възраст за брак. Единствените случаи, в които се прави изключение не са свързани с хомосексуални връзки, а с мюсюлмани. Не съм чула за нито един случай на гей омъжил се за 12 годишно момче, виж за момиченце насилено да се омъжи за някой, защото то традициите трябвало да се уважават – да и още как. Дори в България, която не е никак толерантна към педофилите по принцип.
  Със зоофилите признавам, нямам представа как стои въпросът, тъй като никога не ме е интересувало.

  Не смятате ли, че истерията покрай гейовете, всъщност ни отклонява от важните неща. Като например, че законите трябва да важат за всички и Хасан не може да изнасилва Аише на 12, да се жени за нея на 14 и да и прави 15 забулени деца, за които държавата му плаща. Или че не може момичета в Европа (а и където и да е по света), да бъдат обрязвани, тъй като това е чудовищно осакатяване несъвместимо с правата на човека? Говорите за бедността – ами тогава защо статията не е за бедността, а е за това кой какво ви натрапвал. Аз съм хетеро, не ми пука кой е хомо, кой е би, кой е мулти, и кой се смята за извънземно и прави секс само с тостери. Това за мен не е важно. Важното е дискусията да се фокусира върху абсолютното спазване на правата на човека. Важното за мен е в 21век, никой да не бъде осакатяван, принуждаван да се бъде нечий сексуален роб или да бъде тормозен защото е различен. Дали Ганчо и Пенчо ще си осиновят дете, не ме интересува, стига да се грижат за това дете качествено. Много по-важно ми е хората да са нахранени и здрави, отколкото дали ще спят с правилния пол и дали ще се възпроизвеждат с необходимата скорост.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.