Лов на нелегални имигранти в САЩ, стотици са арестувани

Имиграционните власти в САЩ са арестували стотици имигранти от най-малко шест щата без документи тази седмица, съобщава вестник The Washington Post.

Задържани са 161 чужденци без документи. 151 от тях са имали присъди по углавни престъпления. Операцията е проведена в градовете Атланта, Чикаго, Ню Йорк и Лос Анжелис. Полицията отхвърли критики, че е извършвала арестите напосоки.

Арестите представляват първата мащабна акция по прилагане на заповедта на президента Доналд Тръмп за справяне с нелегалните имигранти в страната. Смята се, че общият брой незаконно пребиваващи в САЩ е около 11 милиона.

Под действието на операцията, която е обявена като насочена срещу известни на властите престъпници, са попаднали и няколко имигранти, които не са били криминално проявени. Според изданието, случаят контрастира с практиката от времето на президента Барак Обама, когато такива акции са били предприемани само срещу лица, извършили престъпления.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. От 161 задуржани 151 с присъди за всеки нормален човек е напълно оправдано, нормално и правилно. Само за урoдливите демократи е нещо лошо. Браво на тръмп! Жив и здрав та дълги години да мачка урoдливите демократични говеда.

    1. Абе, ако хвърлят в затвора 160 престъпници и от тях 150 са истински престъпници, а ти си от останалите 10 как ще го коментираш?

      1. Не му обръщай внимание на тоя загубеняк комента. Не мое си затвори дирника от руски па*ки.

    1. А ти мърльо, седи си там да те шиб*т шиптърите, гюбре недоклатено.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.