Лятото е тук, а с него идва и желанието за почивка и мързелуване. За това и подбрахме 3 вкусни и лесни за приготвяне, летни рецепти, подходящи за жегите. Готвенето им става много бързо, така че няма да изгубите ценно време, стоейки над печката, вместо навън.
Студена супа от авокадо и тиквички
Един резервен вариант на любимия стар таратор – студена супа от авокадо от тиквички. Трябват ви:
В литър вряща вода разтворете зеленчуковия бульон и сложете нарязаните на дребно тиквички. След 10 минути извадете тиквичките, но запазете бульона. В блендер сложете авокадото, киселото мляко, тиквичките и сока от лимона – пасирайте до гладко пюре. Кашата смесете с бульона, добавете сол и готово! Имате чудесно лято ястие.
Рулца от патладжан с крема сирене и риба тон
Студените рулца от патладжан с крема сирене и риба тон са чудесно ястие за топлите вечери, носещо вкуса на лятото. Трябват ви:
Патладжаните трябва да нарежете на филии с дебелина 0,5 см, трябва да ги посолите и оставите за 30 минути. Сгорещете олиото в тиган и запържете патладжана като го оставите върху салфетки, за да се изцеди. Може да го изпечете и на грил тиган. След това намачкайте сиренето, рибата тон и лимоновата кора в купа. Разбъркайте и сложете от сместа върху всяка от филийките патладжан. Навийте на рула и готово!
Мус с ягоди
Няма как да не споделим рецепта за приятен, лек десерт, подходящ за лятото. Мусът с ягоди има фин вкус, приготвя се бързо и определено ще направи всяка лятна вечер още по-приятна. Трябва ви:
Кипнете млякото и добавете 125 грама захар към него. Останалата разбийте с жълтъците и добавете към заврялото мляко като бъркате непрекъснато. Върнете сместа на котлона и бъркайте докато консистенцията и не стане достатъчно гъста. Когато изстине добавете ванилията. Отделно разбийте сметаната с миксер и разтворете желатина в студена вода. Пасирайте ягодите на пюре, което трябва да добавите към сметаната, а тях към крема. Разбъркайте и добавете желатина, сока и лимона. Оставете муса в хладилник за няколко часа и готово! Летният десерт е готов за консумация.
Коментари
Регистрирай се, за да коментираш