Максимална степен на опасност обявиха в Токио и още 6 префектури заради тайфуна "Хагибис"

Снимка: Архив

Няма данни за пострадали българи, съобщиха от МВнР

Няма информация за пострадали български граждани в Япония във връзка с тайфуна "Хагибис", предшестван от проливни дъждове и бурни ветрове. Това съобщиха от пресслужбата на Министерство на външните работи.

"Хагибис" се очаква да достигне Токио към 21 часа местно време в събота.

По информация на българското посолство в Япония за Токио и още 6 префектури в централната и източна част на страната – Сайтама, Гунма, Шидзуока, Канагава, Яманаши и Нагано, е обявена максимална степен на опасност.

На места е прекъснато електрозахранването, издадена е препоръка за евакуация, която ще засегне милиони хора. Полетите от двете основни летища, обслужващи района на Токио - „Ханеда“ и „Нарита“, са отменени. Някои от линиите на метрото в японската столица са затворени, множество влакови линии също са спрени.

Българското посолство в Токио следи ситуацията и съветва българските граждани, пътуващи или пребиваващи в Япония, да спазват препоръките и указанията на местните власти и да следят редовно уебстраницата на Японската метеорологична агенция https://www.jma.go.jp/en/warn/

При необходимост от съдействие, българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Токио на тел.: +81 3 3465 1021 и в извънработно време на тел.: + 81 80 7966 5608.

Коментари

Задължително поле