МАЯ РАЗИГРАВА НОВ КОСТИНБРОД Зърнар-милионер се оплака от властта на ГЕРБ. Докато го мачкали и тормозели, спечелил 15 милиона

Поздравяват М. Манолова за смяната на Бареков с дълбоко огорчен милионер-зърнар

Зърнарят-милионер Светослав Илчовски разкри в късния следобед на 5 май мъките, които е преживял в своя бизнес и за които набеди колеги бизнесмени и висши чиновници от различни ведомства. Той бе категоричен, че зад неговата мъка стои премиерът Бойко Борисов.

Разказа за личните си срещи с него, на които е бил посветен в злокобни тайни на управлението и на които той се правел на балък, защото така бил по-спокоен. Илчовски изнесе своя моноспектакъл пред парламентарната комисия за злоупотреби във властта, оглавявана от Мая Манолова.

Някакво недоразумение за началото на работата на комисията била причината в залата да няма депутати от ГЕРБ, обясни г-жа М. Манолова. Оказа се, след влизането на депутати от ГЕРБ, че няма никакво недоразумение, а Манолова е дала дезориентираща информация за началото на заседанието и е пропуснала да уведоми комисията за личното участие на гражданина Илчовски, автор и на писмен сигнал за мъките си.

Заседанието завърши с огромен махленски скандал, в който ясно се различаваше кресчендото на Мая.

Хората на ГЕРБ бяха категорични, зърнарят-милионер го чакат тежки дела за клевета и набедяване. Той не можа да отговори на въпроса защо, след като твърди, че са му искали рушвет, не е сигнализирал правоохранителните органи и известно ли му е, че това го прави в известен смисъл съучастник.

Юристи и политици, потърсени от “Труд” за коментар, определиха случката в ревизионната комисия, като тъп римейк на скандала с бюлетините в Костинброд преди изборите в 2013 година, разигран от Манолова и Николай Бареков. Тогава, в деня за размисъл, двамата представиха фалшивата пиеса с незаконно отпечатани бюлетини. С лека ирония в коментара си за гастрола с доносите на Илчовски, някои депутати заявиха, че поздравяват М. Манолова за смяната на Бареков с дълбоко огорчен милионер-зърнар.

Според повечето от тях изключително странно звучат оплакванията и обвиненията на Илчовски, при положение, в тази определена от него като убийствена за бизнеса политическа среда той е успял да натрупа богатство по негови думи от 15 милиона лева.

“За 15 милиона съм готов веднага да ме намачкат и мене” - затвори темата случаен гражданин, дочул разправията в залата.

Бел. ред.

В изказването на бизнесмена Светослав Илчовски основното набедено лице е Иван Ангелов - един от собствениците на фирма “Градус”. Днес го потърсихме за коментар, но той не вдигаше телефона си и не отговаряше на изпратените съобщения. Ако има желание, вестник “Труд” е готов да му предостави трибуна.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения