МВнР за убития фен в Солун: Според гръцката полиция нападението срещу българските граждани е непредизвикано

Тоско Бозаджийски Снимка: Фейсбук, Bultras

Полицията в Гърция разполага с информация за извършеното нападение и ПТП, при което загина един българин и двама други бяха ранени, и работи по задържане на извършителите. Тезата на гръцката полиция е, че се касае за непредизвикано нападение срещу българските граждани. Към тях няма повдигнати обвинения. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на външните работи.

Група от 9 българи е присъствала на футболна среща между двата солунски клуба „Арис“ и „ПАОК“ на 4 януари 2020 г. На 5 януари 2020 г. около 16.00 часа българските граждани са се готвели за отпътуване, когато са били нападнати от около 20 души, привърженици на „ПАОК“.

При инцидента един от българските фенове получава удар в главата, след което е блъснат от движещ се автомобил. Въпреки усилията на лекарите в местната болница той е починал. Полицията е установила превозното средство, а водачът му се издирва.

Други двама българи от групата са получили наранявания, приети са в болница в Солун, а в последствие са изписани. Останалите българи са невредими. Всички те са дали свидетелски показания пред полицията.

Генералното ни консулство в Солун е във връзка със засегнатите български граждани, с медицинските и полицейските служби в града.

Коментари

Задължително поле