Мис Тунинг калява шведската стомана

Германката Лаура украси календар с уникални автомобили за 2019 г.

Швеция е страна с хубави гледки, хубави коли и хубави жени. Виждате ги на снимките тук, но на тях не всичко е автентично. Повечето от автомобилите не са шведски, а госпожицата с оскъдното облекло и татуировките – също.

Наточени американски машини, естествена германска плът и живописни шведски пейзажи радват окото от календара за 2019 г. с новата Мис Тунинг. Това колекционерско издание ще бъде отпечатано в много малка серия от 1500 екземпляра за ценители.

Дамата е единственият обект, който присъства на всички фотоси без изключение. Да бъде звездата на календара е наградата за спечеления конкурс на най-големия тунинг фестивал в Европа. Той се организира всяка пролет на Боденското езеро. Там се събират не само стотици изключителни машини и десетки хиляди фенове, но и амбициозни кандидатки за короната на Мис Тунинг.

Лаура Фицек е името на победителката, която спечели конкурса през тази година и стана първата дама на тунинг обществото. Нейното ново работно място са чудовищни машини, но самата тя шофира малка кола, защото цени предимствата й в натоварения градски трафик.

На сцената миската също толкова ефектна, както тунингованите коли. Но „доработката“ при нея е в значително по-скромни граници и включва допълнително външно „покритие“ (цветни татуировки) и серия екстериорни „пакети“ (прическа, грим, маникюр, бижута). По „хардтуера“ не са нанасяни хирургически корекции – всичко си е оригинално. Както сама се определя тя – обикновено момиче от града.

За да станат Мис Тунинг, претендентките трябва да впечатлят журито не само с визия, но и със съдържание. Участничките в конкурса демонстрират артистични умения, поведение пред камера и (най-важното) отговарят на въпроси на автомобилна тема. Именно там е силата на победителката Лаура. Тя твърди, че обича колите и се интересува живо новостите в бранша и по-специално в областта на тунинга. Короната на миска й гарантира гастроли по най-големите събития за тунинговани автомобили в Европа, както и присъствие (със снимките на календара) в офисите на най-добрите тунинг ателиета.

Фотосесията за календара за 2019 г. неслучайно е направена в Швеция. Снимките са композирани тематично, като представят колите на един най-реномираните специалисти по тунинг Йохан Ериксон. Шведският корифей на доработването на автомобили отключва гаража си и предоставя за фотосесията наистина уникални машини. Сред тях са модели, които са печелили най-престижните награди по тунинг фестивали.

Тунерът Йохан Ериксон, започнал експериментите си с Volvo, има слабост към американските „мускулести“ коли и това личи на снимките, направени от звездата на фотографите от „Плейбой“ – Андреас Райтер. Виждаме уникално подготвени екземпляри на Ford Mustang, Ford F-250, Dodge Charger, Dodge Viper, както и мотоциклет Harley-Davidson. Брилянтно лъснатият метал и знойните форми на Мис Тунинг разтопяват погледите на автомобилните познавачи. Сесията е заснета в красивата област Булербю, където е преминало детството на писателката Астрид Линдгрен, пресъздала този район в книгите си „Емил от Льонеберя“, „Пипи Дългото чорапче“ и „Децата от Шумотевица“.

Кола за за първо място, само 500 евро – за второ

Нова кола получи получи избраната за Мис Тунинг германка Лаура Фицек. Наградата е автомобил „Нисан Микра“, тунингован специално за нея. Останалите на второ и трето място участнички в конкурса бяха възнаградени символично – съответно с по 500 и 250 евро за пазаруване. Гарантираните участия в събития дават възможност на миската да пробие като фотомодел. В конкурса за Мис Тунинг участват обикновени момичета, без да имат кариери в шоубизнеса.

Реди цветя и букети

От тийнейджърка Лаура Фицек се занимава с цветя. Тя има сертификат за флорист аранжор и е работила като такава. Участва и в регионални конкурси за най-добра аранжировка на букети, но най-големият й успех е второ място. Първа е по красота на тунинг фестивала, но в цветарството е втора. В последно време Мис Тунинг си вади хляба с коли като служител в производствения отдел на автомобилна компания. Тя ще има много фотосесии и рекламни ангажименти до избора на следващата миска на тунинг сцената.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили