Младите търсят жилища в строеж с две спални

Хората на възраст до 30 години най-често купуват жилища с две спални.

Все по-често купуват хора до 30 г.

Избират онлайн и бързо стигат до сключване на сделка

Някои предпочитат къщи до града

Все по-често млади хора до 30 години купуват имоти, като търсят предимно жилища в строеж с две спални, разказаха за “Труд” брокери на имоти. Това са хора със стабилна работа и високи месечни доходи, които им позволяват изплащането на вноски по ипотечен кредит. Повечето от тях работят в сферата на информационните технологии.

Младите хора до 30 години най-често купуват първия си дом, в който искат да живеят със семейството си. Затова държат в апартамента да има и детска стая, дори все още да нямат наследници. При сегашните ниски лихви за тях покупката на имот е добър начин и да инвестират текущите си доходи, дори да имат наследствен апартамент, в който могат да живеят.

Младите се ориентират към жилища в строеж тъй като цените им са по-ниски. Но същевременно държат на новото строителство, защото при него използват съвременни и качествени материали. Новото строителство има и редица други предимства. Например жилища в нови сгради купуват хора със сходни финансови възможности, което предполага и сходни интереси. Това намалява и риска от спорове между съседите за плащане на задълженията за общите части. При новото строителство предприемачите често подобряват и околната среда край сградата като правят хубави тротоари и засаждат дървета. Това е съществено предимство пред покупката на жилище в стара сграда, където дори новият собственик да ремонтира дома си, няма кой да оправи общите части на блока и фасадата.

Младите хора на възраст до 30 години разглеждат наличните на пазара оферти онлайн и пристъпват към оглед на място само за имоти, които действително са им харесали и могат да си позволят в ценово отношение. Това намалява времето за сключване на сделки, разказаха брокери на имоти.

Хората с по-големи финансови възможности избират за семейството си къща край големия град. Къщата осигурява повече лично пространство и възможност децата да играят на открито. Цените на къщите ново строителство обаче са по-високи отколкото на апартаментите в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти