Мобилност от ново поколение

Новият електрически модел Volvo EX30 ще бъде доставен на първите собственици в края на годината.

Volvo произвежда EX30 в Европа

Електрическият SUV се радва на голямо търсене

В отговор на силното търсене на новия модел Volvo EX30 от 2025 г. ще стартира производство на автомобила в завода на шведската марка в Гент, Белгия. Така ще се разшири производствения капацитет на компактния електрически SUV.

Производството на Volvo EX30 започна тази есен в Китай, а първите автомобили ще бъдат предадени на собствениците в края на годината. Стратегията да се започне производство и в Гент подсигурява наличности за очакваното търсене в Европа, както и за глобалния износ. Това отразява амбицията на Volvo да произвежда своите автомобили там, където ги продава най-добре.

Решението също така добавя производствена гъвкавост, тъй като компанията очаква моделът да бъде един от най-продаваните през следващите години. При Volvo това е доказана концепция при по-големите XC60 и XC40, които се произвеждат както в Европа, така и в Китай.

Изчистен интериорен дизайн с големи екрани.

“Нашата цел е да продаваме EX30 по целия свят на атрактивна цена, улеснявайки прехода към шофиране на електрически автомобил Volvo за повече хора, като същевременно допринасяме за маржовете на компанията”, каза Джим Роуън, главен изпълнителен директор на Volvo Cars.

Шведската марка има един от най-амбициозните планове за електрификация в автомобилната индустрия и планира да продава само напълно електрически автомобили до 2030 г. Още до средата на десетилетието компанията се стреми половината от глобалния обем на продажбите да се състои от изцяло електрически автомобили. Моделът EX30 играе решаваща роля в тези планове и ще допринесе значително за целите на растежа и рентабилността. Това е третият напълно електрически модел на Volvo, произвеждан в Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили