Молдовецът бомбаджия призна за взрива на банкомати в София и Пловдив

Молдовецът признава, че е взривил двата банкомата.

Молдовецът Евгени Недеалков, който на 5 и 7 юли м. г. взриви банкомати в София и Пловдив, ще признае фактите, изложени в обвинителния акт, за да бъде намалена присъдата му с една трета. Това стана ясно на разпоредителното заседание по делото, на което адвокатката му поиска то да тече при съкратено съдебно следствие.

Банка ДСК, чийто банкомат в пловдивския район „Тракия“ беше унищожен, се конституира като граждански ищец по делото и поиска Недеалков да й възстанови задигната сума от 214 980 лв. Защитата му обаче настоя банката да представи справка дали парите не са били застраховани, т. е. дали ДСК вече не е обезщетена. Документите ще трябва да се налични до следващото заседание, което ще е на 17 май.

Както „Труд“ вече писа, Недеалков е извършил двата взрива в съучастие с украинец, който обаче е успял да напусне страната. Самият молдовец беше заловен в Бургас, като у себе си е носел 680 лв. Останалите пари не са открити, знае се само, че половината са били обърнати в друга валута в чейнджбюро.

Според адвокат Светла Паскалева Евгени Недеалков е добро момче, което произхожда от семейство с тежка съдба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право