Мъск обмисля изтегляне на платформата "X" от Европа

Илон Мъск, собственик на платформата за социални медии "X", обмисля премахването на услугата, наричана преди това Twitter, от Европа в отговор на новата регулация на дигиталните услуги (Digital Services Act) в ЕС, съобщи новинарският сайт Insider, предаде БНР.

Милиардерът е все по-разочарован от това, че трябва да се съобрази с този закон и е обсъдил премахването възможността "или за премахване наличността на приложението в региона или за блокиране на достъпа на потребителите от Европейския съюз", посочи за Insider източник, запознат с политиката на компанията.

През август Европейският съюз прие Закона за цифровите услуги (DSA), който определя правила за предотвратяване на разпространението на вредно съдържание, забрана или ограничаване на определени, насочени към потребителите практики и споделяне на някои вътрешни данни с регулатори. Според ЕК законът има за цел да увеличи прозрачността и отчетността в цифровия сектор.

Тогава Илон Мъск заяви, че неговата социална медийна платформа "X" "работи усилено“ върху прилагането на новите правила, определени от ЕС в Закона за цифровите услуги (DSA).

От компанията X не отговориха веднага на искане на Ройтерс за коментар на последната информация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии