Матео Салвини: Италианските пристанища са затворени за кораби с мигранти

Шефът „Уорнър Брос“ подаде оставка, предлагал роли срещу секс

След сигнала на ВМРО прокуратурата погна „Гольовците“

София на 90-то място в класация за най-скъпите градове за живеене

Виктория Бекъм свали сутиена си по средата на ревю

Неда Спасова: Имах комплекси да се събличам гола Актрисата от „Откраднат живот” загубила късно девствеността си

Откриха труп на мъж в Станционната градина в Стара Загора Една от версиите е самоубийство

Поклонение пред делото на Кузман Шапкарев

Шуменци се уплашиха от мирис на газ

Продължава издирването на 2-годишния Юлиян от Равнец

Окръжната прокуратура в Русе внася обвинителен акт срещу убиеца на Виктория Маринова

Весела Лечева: С Елена Йончева ще уцелим в десетката на изборите

Александър Симов: Резултатът от изборите ще изненада неприятно всички, които смятат, че левицата е разделена

Къде не смеят да влязат „тайните клиенти“ от НАП?

Кой кого и с колко победи в БСП Елена срещу Сергей или Троянската война за Европа

Най-необичайните руски изобретения: Дестилация на Черно море, овча акупунктура, как да опаковаме терорист

дрон

Руската федерална служба за интелектуална собственост е патентовала и редица необичайни изобретения, със списъка на които се е сдобил „Sputnik“. Ето някои от тях:

Дестилация на Черно море

На юг Русия граничи с Черно море. То е толкова богато на сероводород, че в дълбочини над 150-200 метра не виреят организми. В Черно море обаче има места, където дълбочината е до 2000 метра. Московчанинът Николай Староверов предлага блестящата идея как да се намалят високите нива на сероводород и морските животни да си плуват колкото искат.

„Взимаме голяма тръба, поставяме я надълбоко и изпомпваме вода до завод за дестилация. Преди дестилирането, разпръскваме вода на малки струйки и сероводородът се изпарява. Изгаряме газа и получаваме сярна киселина, която е много полезна. Докато изгаряме газа, получаваме и енергия за отопление на жилищни сгради. Както виждате, можем да извлечем големи ползи от това”, посочва изобретателят и твърди, че ефективността на дестилацията е над 100 процента. Забравете, че в училище са ви учили, че ефективността никога не достига 100 процента, човекът е истински гений.

Овча акупунктура

Учени от Ставрополския аграрен университет са патентовали иглотерапия за овце. Защо овце? Защото за хората, говедата, свинете и кучетата вече са се погрижили други изобретатели. Оставали само овцете и за тях е одобрен патент № 2570325.

Равен достъп при сервиране на супа

Когато много хора получават едновременно супа от един съд, неизбежно на някои се пада по-гъста, докато другите се задоволяват с повече бульон. Това не ви ли вбесява?

Специалисти от Военно-медицинската академия в Санкт Петербург дълго и усилено мислили и стигнали до извода, че тази неравнопоставеност се отразява върху настроението, върху екипните взаимоотношения и намалява производителността на труда. Те обаче, предложили спасително решение. Изобретили специални устройства, които се поставят на дъното на тенджерата със супа. Устройствата имат дупки и когато през тях се пусне въздух, се образуват мехурчета. Мехурчетата разбъркват супата. Настроението се подобрява, взаимоотношенията са възстановени, а производителността се повишава. Блестящо!

Как да се скрием от дрон

Враговете ни правят всичко възможно да ни шпионират и в днешно време голяма част от тази работа вършат дронове. Те летят навсякъде и картографират наши тайни обекти. Как да се защитим? Експерти от руската Военна академия в град Пенза знаят как. Номерът е прост. Достатъчно е да заснемем още празната територия преди идването на танковете и построяването на сгради. Когато компютърът засече приближаването на вражески дрон, той излъчва видеото пряко върху тайния обект, който дронът търси. Така дронът заснема празно място вместо истинския обект. Това е патент № 257 1534.

Да освободим Марс от излишъка на кислород

Обикновените хора в Русия се тревожат и за опасностите в космическото пространство. Например Александър Попов от Архангелск открил как да облекчи планетата Марс от излишъка на кислород. Всъщност, в атмосферата на тази планета почти няма кислород, тъй като той не надвишава 0.13%. Това обаче не обезсърчило изобретателя, който формулирал идеята си така: „Когато на Марс пристигнат първите заселници, те ще построят защитен купол и под него ще посадят дървета. Тези дървета ще произвеждат изобилие от кислород и заселниците няма да могат да се справят с него. И как трябва да постъпят, за да се предпазят от отравяне с кислород? Това е патент № 2573699. Той предполага, че заселниците трябва да освобождават излишъка от кислород в атмосферата на Марс. Това е сърцевината на изобретението. Бомбардиран от слънчевата енергия, кислородът ще се превърне в озон и пустинната планета ще се сдобие със свой озонов слой. Точно тогава ще се зароди живот на Марс, защото озоновият слой ще помага в атмосферата да остава повече кислород.

Високотехнологично „криво” огледало

Райлия Баширова от Обнинск в област Калуга патентова чудат начин за подобряване на настроението. Виждали ли сте огледало в увеселителен парк? Същото е, но във високотехнологична версия. Така „пациентът” вижда лицето си, разкривено от компютър, а гласът му е също изопачен. Според патента, това прави хората, които се оглеждат, щастливи. Освен това, като видиш изкривения си образ, помагаш за подобряване на проблемите със сърцето, повишаваш имунитета си, лекуваш диабета. Предупреждение: ако страдате от диабет, не изхвърляйте инсулина си докато правите гримаси пред огледалото!

Релефни пътища

В някои държави пътните знаци между шосейните платна са изпъкнали. Това кара колата да се разтърсва, когато преминава върху тях, а ако шофьорът е заспал на волана, може да се събуди от тръскането. Александър Зинковски обаче мисли мащабно. Той предлага целият път да стане релефен. Това, на първо място ще засили сцеплението на гумите с настилката. Второ, ще намали спирачния път. Трето, ще кара шофьорите да се по-внимателни. За съжаление, патентът не уточнява как ще реагират шофьорите докато „внимателно” подскачат с колата си по целия маршрут. Можем да предположим, но няма да напишем подобни възклицания на сайта.

Как да опаковаме терорист

Виктор Небабин от Одеса получи патент за система за неутрализиране на терористи. Тя работи така: потенциален терорист е идентифициран от специална видео система, която вече съществува и се използва по цял свят. Сега идва ред на нововъведението. Първо, накисват терориста във вода. Според патента, това няма да позволи експлозивите да се взривят. После хващат терориста в мрежа, за да бъде обездвижен. И накрая върху терориста се нахлузва нещо като скафандър с отвор на върха, за да излиза енергията при евентуална експлозия. Така терористът е опакован. Само че изобретателят не обяснява как предпазният скафандър ще бъде прехвърлен там, където е терористът. Вероятно трябва да има достатъчно складове с такива скафандри.

/БГНЕС/

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. трябва да призная, че доста от тези открития надминават идиoтизъмa на плeвнeлиев…

  2. Упс… Объркал си нящу! Иде реч за братушкови изобретения, а не за краварски! Как можа да изречеш лоша дума за бащиците?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.