Най-скъпият SUV дойде в България

Показаха Rolls-Royce Cullinan в София

Най-луксозният и най-скъпият SUV автомобил в света пристигна в България. Това е Rolls-Royce Cullinan, който бе представен в шоурума на оторизирания сервизен партньор на знатната марка - „М Кар София“. „Емблемата Spirit of Ecstasy показва най-доброто от британската автоиндустрия и ние сме щастливи да видим първия Rolls-Royce със задвижване 4х4 в София“, коментира търговското аташе на Обединеното кралство у нас Тим Буйсере.

21-1-6kol

Cullinan е първият модел на Rolls-Royce с повишена проходимост и използва високотехнологична алуминиева платформа, идентична с тази на лимузината Phantom. „Този автомобил е перфектен навсякъде – във всекидневното пътуване до училището на децата или за вечерно посещение на оперна премиера. Със стил ще ви отведе до някой самотен плаж и без усилия ще разоре кал или чакъл, за да ви закара до любимото рибарско място в близост до някоя българска гора“, каза регионалният директор на комуникациите в компанията Франк Тийман.

21-3-6kol

Високопроходимият Rolls-Royce разполага с въздушно окачване и стена между пътническата кабина и багажното отделение за по-добра изолация. Задвижва се от 6,75-литров битурбо двигател V12 с мощност 563 к.с. и въртящ момент 850 Нм и е оборудван с изцяло нова система 4х4. Луксозното изживяване за пътниците е гарантирано с прилагането на най-висококачествени материали и функции за комфорт. Една от най-интересните опции е развлекателен модул – специално моторизирано чекмедже за оборудването и принадлежностите, необходими за всяко занимание на собственика. То се намира в задното отделение и се отваря с бутон. Също с активиране от бутон в задната част се появяват два елегантни кожени стола и коктейлна маса за излет на открито.

21-4-6kol

Първите купувачи на Cullinan ще получат автомобилите си в началото на 2019 г. По неофициални данни цената надвишава 300 000 евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили