Строят апартаменти за възрастни хора

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърли 10 000

Коронавирусът предпочита мъжете

Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

Депутатските заплати скараха партиите (обзор) Гуша за гуша и обиди на „Популист!”

Кирил Ананиев издаде заповед за забрана за влизане на чужденци в България

Отсрочват заеми на граждани до 6 месеца

Нови 636 жертви на коронавируса в Италия, но намалява броят на заразените

Министър Владислав Горанов: И работещите фирми ще ползват мярката 60/40 (обзор)

Най-търсеният „баварец“ у нас е X5 BMW изпрати най-успешната си година в България

Най-търсеният модел на BMW на пазара на нови автомобили у нас е X5. През миналата година той е бил закупен от 234 потребители. На второ място в предпочитанията на клиентите е X1 със 117 продадени екземпляра, а след него се нарежда Серия 3 с 91 пласирани бройки. Българите имат силно влечение към X моделите, които генерират повече от половината от продажбите на нови BMW-та у нас.

Общо 1159 нови „баварци“ са купени през 2019 г. в България, което е с 5% повече в сравнение с 2018 г. Сериозно са се увеличили продажбите на електромобили и Plug-in хибриди от германската марка – с 60%. В момента BMW предлага в гамата си 12 модела на ток. Голям ръст от 70% има и в търсенето на подчертано спортните автомобили от линията М и M Performance.

Клиентите на BMW у нас продължават да предпочитат дизеловите двигатели, макар че се наблюдава лек отлив от тези мотори. 61% от купените „баварци“ с вътрешно горене са дизелови. По отношение на големината на моторите – водещи са 6-цилиндровите агрегати (47%), пред 4-цилиндровите (37%), а 3-цилиндровите намаляват до 3%. Само 1% от автомобилите са 12-цилиндрови мотори, а 8% са с 8-цилиндрови. По традиция българите залагат на BMW-та с интелигентната система за задвижване на четирите колела xDrive, която се предлага в повече от 120 модификации. 87% от закупените BMW-та са оборудвани с тази система.

Изминалата година е най-успешната в България за BMW Group от нейното създаване през 2007 г. Наред с продадените 1159 леки коли BMW у нас са пласирани и 114 мотоциклета от тази марка, както и 238 автомобила MINI.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.