Наследник на Росини гледа "Севилският бръснар" във Варненската опера

Наследникът на Росини Федерико Борандели беше сред публиката във вторник на "Севилският бръснар" на Варненската опера, съобщиха от пресцентъра. Директорът на Театрално-музикален продуцентски център Варна Даниела Димова лично го представи.

Тя покани зрителите в антракта да вдигнат наздравица с чаша шампанско с прапраплеменника на великия композитор, който се занимава с музика и мода, сътрудничи на Почетното консулство на Италия във Варна, където е избрал да живее от 2016 година.

Федерико Борландели благодари за вниманието и пожела на добър час на представлението на много добър български език, с което заслужи сърдечните аплодисменти на публиката. Това емоционално начало даде тон и на артистите, които поднесоха един перфектен спектакъл с блестящи варненски дебюти за Маестро Кръстин Настев, Мария Павлова - Розина, Гео Чобанов - Дон Базилио и Людмил Петров - Доктор Бартоло.

Георги Султанов като Граф Алмавива и Свилен Николов в ролята на Фигаро бяха неотразими, Елеонора Христова като Берта също заслужи своите аплодисменти, оркестърът поднесе с майсторство и финес копринената музика на Росини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура