Наум Шопов-младши - Купидон от екрана

Наум Шопов-младши ще води дебютното за България издание на риалити формата “Ергенът”. 29-годишният актьор, който е дипломиран лекар и един от най-популярните инфлуенсъри, ще запознае главния герой Виктор Стоянов с претендентките на неговото сърце и ще бъде негов съветник.

Приех да бъда водещ в “Ергенът”, защото е нов и интересен формат. Смятам, че живеем във време, в което малко или много всички сме погълнати от цинизъм. Всяко едно риалити има своите предимства и достойнства, както и доста силен финансов стимул, но всъщност истината е, че малко победи са по-големи от това да намериш любовта. Стискам палци на Виктор и ще бъда неизменно до него, за да му помогна в това начинание”, споделя Наум Шопов, който за първи път ще видим в ролята на водещ.

Снимките на романтичното риалити, което проследява пътя на двадесет дами към сърцето на един мъж, започват през втората половина на септември. Все още не се издава мястото, но организаторите анонсират, че е едно от най-романтичните и екзотични места в света.

Освен водещ Наум ще бъде човекът, който ще запознае Виктор Стоянов и дамите с правилата на формата и ще ги води през всеки един етап от него. Освен това Наум ще бъде съветник на Виктор и негов приятел, с когото “ергенът” ще може да споделя своите мисли и емоции.

За разлика от главния герой на формата, Наум Шопов вече е намерил своята половинка - Теа Минкова. И двамата са едни от най-популярните влогъри и инфлуенсъри в България, които са особено симпатични на младата аудитория. Преди около две години те стартират своя YouTube канал, където споделят моменти от своя живот и ежедневие, а днес имат повече от 100 000 абонати и всяко тяхно видео се гледа средно от 150 000 души.

Наум Шопов е внук на един от най-обичаните български актьори, на когото е кръстен.

“Дядо ми е един от най-великите български актьори и аз съм горд, че нося неговото име. На всеки негов рожден ден си мисля за него, не съм го забравил. Той обичаше да дава съвети, но само за добро. а съжаление не се виждахме достатъчно често”, споделя Наум-младши.

Макар да не е професионален актьор той също става популярен именно с актьорските си изяви. През 2017 г. влиза в една от главните роли в сериала “Откраднат живот” и бързо се превръща в любимец на публиката. По това време той вече е студент по медицина, а днес е дипломиран лекар, не само на екрана, а и в живота.

Първата сценична поява на Наум Шопов е едва на седемгодишна възраст в представление в Народния театър. Като по-голям се изправя пред избора между лекарската професия и НАТФИЗ. “Решението да уча медицина взех в 11 клас, баща ми (Христо Шопов) и дядо ми (Наум Шопов) ме подкрепиха. Интересът ми в момента се насочва към кардиохирургията”, разказа преди време Шопов-младши. Той подчерта, че актьорското майсторство винаги го е съпътствало в живота.

Разкрива, че се чувства на място на снимачната площадка, защото всичко му е “близко и познато”, а мизансценът на сериала е максимално близо до реалността в една истинска болница. Като свое предимство изтъква, че не се затруднява с медицинската терминология. Наум чувства близък и открива много общи черти със своя герой д-р Борис Тасев - млад хирург, горящ да се докаже в лекарския екип на МБАЛ “Св. Кирил”.

През март сeриaлът “Oткрaднaт живoт” приключи oкoнчaтeлнo, а Наум определи изминалите 5 години по време на снимките като най-хубавите в живота му. “Дoбих цeнeн oпит и зaвързaх кoнтaкти, кoитo цял живoт щe ми бъдaт oт пoлзa. Нaмeрих и мнoгo нoви приятeли”, кoмeнтирa Наум. Той е категоричен, че не се е отказал от медицината, но засега тя остава на заден план покрай многото му други ангажименти.

В онлайн пространството Наум и Теа са сред най-позитивните влогъри и залагат на качествено и полезно съдържание. Видеата им са на много високо ниво в сравнение с много от техните “колеги”. Наум снима с дрон, добавя музика, специални ефекти, а и често вкарва актьорския си талант и във влоговете си.

Теа и Наум са заедно повече от 8 години. Учили са в едно училище, но чак когато завършват се сближават. В края на 2018-та година, на рождения ден на любимата си, Наум ѝ предложи брак. Специалният момент също беше показан в интернет, а видеото е гледано от близо 200 000 души. През декември 2019 г. Теа и Наум станаха родители за първи път, а дъщеричката им Амая е чест “герой” в техните влогове.

 

Не искам да се променяме

Често ни питат, как успяваме да съхраним отношенията си толкова години. Винаги отговарям, че не знам. Ако случайно разбера къде се крие тайната ще реша, че мога да го направя още по-хубаво и ще прецакам всичко Обичаме се, караме се, смеем се, аз се ядосвам(...) Наум спортува повече, снимаме влогове, слушаме музика, затварям вратата на колата му силно, той си оставя дрехите навсякъде. И така цели 8 години! Искам да сме здрави и не искам нищо да променям. Обичам те! 

Годеницата на Наум - Теа Минкова

 

Разбираме се чудесно

С Наум и неговата приятелка Теа се разбираме чудесно, сближихме се покрай сериала “Откраднат живот” и дори излизаме заедно. Той ми е казвал, че в началото не ме е харесвал и е имал друго мнение за мен преди да ме познава, но след това то се е променило. Аз съм свидетел, че той е много посветен на обучението си по медицина - докато снимахме “Откраднат живот” дори по време най-почивките той беше с лаптоп и четеше.

Актрисата Луиза Григорова

 

Беше мързеливо дете

Наум беше едно мързеливо дете, което не обичаше да си учи уроците - но това до осми клас. Изведнъж това нещо се промени сякаш от самосебе си - реши да следва медицина, сам се подготви за изпитите, намери си учители и му върви страхотно - за което ние нямаме никаква заслуга. Аз и майка му бяхме много щастливи, че той избра медицината, защото това е една много по-перспективна професия.

Актьорът Христо Шопов, баща на Наум

 

Привлече го медицината

Изключително удоволствие за мен е, че Наум се присъедини към нашия екип. За първи път имаме актьор, който няма никакви проблеми с терминологията и спецификата на професията. Включи се в сериала именно заради медицинската тема.

Продуцентът Евтим Милошев

Фен на спорта и бързите коли

Наум Шопов е запален по спорта и здравословното хранене и в канала си в YouTube споделя видеа от своите тренировки. И макар сега да е в отлична форма Наум не винаги е бил толкова атлетичен. Преди време той показа на своите последователи трансформацията на тялото си, която е постигнал три години след като е започнал да тренира. “Не е срамно да се разхождате с кутии домашно приготвена храна. Не е трудно да намерите 40 минути, за да се раздвижите. Аз правя и двете всеки ден”, написа Наум. Другата му страст са автомобилите - той - често споделя кадри от авотосъбори, дрифт състезания, както и впечатленията си от различни автомобили.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети