На кого е нужен краят на света

Истина или конспирация

За политиците е по-лесно да управляват хора, очакващи Апокалипсис

Управниците използват различни начини за всяване на страх

Природни бедствия, отмъщение на разгневен Бог, роботи убийци, нашествие на НЛО, ядрена война... От година на година учени, астролози, историци, ясновидци и религиозни фигури предричат ​​нов Армагедон за човечеството. Жителите на планетата Земя са ужасени от края на света. Но кога и как ще стане? И кому е нужна несигурността на човечеството за бъдещето?

Теоретиците на конспирацията са убедени, че моделът на конспирациите започва с властта. Много по-лесно се контролира маса от хора, когато тя е наплашена и чака края на света. Знаейки точната дата на следващия Армагедон, предсказан от авторитетни „учени” или пророци, хората не мислят за протестни демонстрации, за подобряване на живота, за зачитане на правата и свободите - когато животът на планетата е застрашен.

Лозунгът на всеки владетел е: „Сплашвайте - и ще имате пълна власт!“ Но как? Политиците не викат от трибуните за края на света. Има много по-ефективни начини и средства, защото апокалипсисът е полезен не само за правителството. Хората са гладни за ужаси - вълнуващи романи, филми и телевизионни предавания, описващи последния ден на Земята. „Армагедон“, „Апокалипсис“, „Знакът“, „2012“ - това са най-сензационните филми, известни на целия свят. Основната цел на индустрията на „филмовия апокалипсис“ е да генерира фантастични печалби и да внуши у хората чувство на постоянно очакване на бедствие. Бюджетът само на "2012" се оценява на 200 милиона долара, а приходите от бокс офиса наближават милиард! 

Преселение на Марс

Флот от летящи чинии, превозващи враждебни извънземни, решени да унищожат човечеството на всяка цена, нахлува от космоса. Напълно правдоподобна история и най-често срещаният сюжет във филми за бедствия. Какво, не вярвате? Но астролозите са доказали, че в космоса има много други галактики, подобни на Млечния път. Техният брой наближава 100 милиарда! Извънземна цивилизация може да има основателни причини да завладее нашия свят - тяхната планета и може би дори галактика умират и скоро ще се потопят в абсолютен мрак и студ. За съществата долетели от космоса, за да спасят расата си, ние ще изглеждаме като досадни мухи, които трябва да бъдат изтрити от лицето на земята. Ако започне битка за планетата, победителите ще бъдат представителите на по-напреднала цивилизация. Но как може да се спаси човечеството?

Отговорът на учените е ясен: "Единственият начин да избегнем смъртта на нашата планета е да я напуснем." Този отговор не само е основа за сценарии и книги, той дава тласък на най-печелившия бизнес. Опитни бизнесмени вече продават парцели на Марс? Няма да се изненадаме, ако цялата земя на Червената планета бъде продадена за няколко години. 

Личен бункер

За да се повярва, краят на света трябва да е научно доказан факт. Астролозите знаят, че вероятността астероид да се сблъска със Земята е твърде малка, но ако това се случи, те предричат ​​край за нас: „Земята е постоянно бомбардирана от космически снаряди. Когато гигантски астероид се сблъска с нея, огромен стълб от отломки и пепел ще се издигне на много километри нагоре в атмосферата. Ударна вълна с безпрецедентна сила ще се разпространи върху огромна територия. Атмосферата на Земята ще експлодира и всички въглеродни форми на живот ще изгорят. А ако това не се случи моментално, човечеството ще умре дълго и мъчително - оцелелите ще видят ада с очите си...“

Астрономът Ерик Асфауг добавя: „Огромни средства от данъкоплатците отиват за финансиране на програми за изследване на космоса - наблюдението на астероиди е една от основните функции на НАСА. Но е наивно да се смята, че това се прави само в името на науката. Теоретиците на конспирацията са сигурни, че една от задачите на НАСА е да всява страх, че апокалипсисът, макар и далечен, е възможен! Това е добра причина да изискваме от правителството постоянно увеличаване на финансирането на програми и следователно увеличаване на данъците.“

Чарлз Фъргюсън, оръжеен експерт: „Днес Америка разполага с около 2 000 ядрени бойни глави. Русия има същото число. Те могат да се задействат за минути. Достатъчно е само едно погрешно действие на военните и започналата война ще бъде невъзможно да се спре - плътен воал от радиоактивни отломки ще покрие Слънцето и токсични дъждове ще отровят цялото земно кълбо. Завеса от пепел ще се издигне в горните слоеве на атмосферата и седмици или месеци по-късно ще започне ядрена зима, която ще продължи стотици години.“

В тази ситуация има спасение - подземни бункери и укрития, които вече се продават успешно! Никой не гарантира, че мощен бункер ще ни спаси от „страшния съд“, но много от най-богатите хора на планетата си купуват такива убежища.

Сами се унищожаваме

Най-големият терорист е човекът. В лаборатории по света се разработват нови биологични оръжия. Опасни са като атомните бомби, но много по-евтини! Привърженици на радикални религии, военни и луди, жадни за смъртта на всичко живо, работят върху нови вируси и бактерии. Достатъчни са няколко микроскопични убийци и сбогом на живота на Земята!

Има и по-пикантен вариант. Нашествие на роботизирани атоми: нанотехнологията позволи на учените напълно да преструктурират природата на живата материя и вече се тества активно в медицината - роботизираните молекулярни системи, въведени в тялото ни, се движат през кръвоносните съдове, разтваряйки кръвни съсиреци и унищожавайки раковите клетки. За да изпълняват подобни задачи обаче, нанороботите трябва да бъдат програмирани да създават подобни. Но ако такова възпроизвеждане започне в тялото ни, ще бъде невъзможно да го спрем - вътре в човека ще има милиарди микроскопични роботи убийци, които поглъщат всичко по пътя си, превръщайки цялото тяло в своя хранилка...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения