Задържаха четирима заподозрени за нападението над момче в столичен автобус

550 млрд. долара са вложени в бизнес имоти

Турция купува третия си сондажен кораб от Великобритания

Трус от 4,4 по Рихтер в Калабрия

Кухнята влиза в хола на българина Все по-малко софиянци търсят отделно помещение за готвене

14-дневна изолация и наблюдение за всички, пристигнали от Китай в област Сливен

Nasimo отваря прозореца към детството За първи път: Графити изложба в Националната художествена галерия

Полицията в Германия: Шофьорът във Фолкмарзен е врязал умишлено колата си в карнавалното шествие

Медицинските маски свършиха, минаваме на самоделки Заради паниката няма доставки в аптеките

Спират полети от и до Милано Туроператори връщат пари за предплатени екскурзии

Кога ни се полага работно облекло?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 февруари 2020

Ген. Мутафчийски: Всеки ден ще има брифинг във ВМА за коронавируса

Хибридно гласуване предлага ГЕРБ

Харви Уайнстийн е признат за виновен за сексуално посегателство Грозят го до 25 години затвор

На телевизионния фронт нищо ново Смъртта на академик Сендов до анцуга на Гришо

Има една категория хора, които, когато почине някоя много известна личност, редовно пускат в мрежата своите лични съчувствия, намекват за някакво приятелство, за общи спомени. Така стават и те известни. Ако следите тази тъжна хроника, ще ви направи впечатление, че все едни и същи хора са били близки с прочутите покойници. И в медиите вече се смята за анахронизъм да има някакви приоритети според заслугите. Прави се произволен избор, отразяващ вкуса и културата на самите журналисти. Нека, но това вече е налагане на съмнителен вкус, при който истински стойностни хора, когато напускат този свят, почти не биват отбелязвани.

След поредицата от загуби на големи личности в областта на културата и обществения живот, дойде и трагичното съобщение, че си е отишъл от този свят академик Благовест Сендов, български учен от световно равнище, обществена фигура, излъчваща авторитет и достойнство. Той пръв ни въведе в чудесата на новия век. Изпреварил своето време, човек на всички времена.

В деня на неговата смърт гледах централната новинарска емисия на Би Ти Ви. Съобщиха новината за Сендов почти в края на емисията, малко преди репортажа за новия анцуг на Гришо. Съобщиха го сухо, безразлично. Може би не го и познават кой е той?

Добре, че печатните медии със статии и коментари за академик Благовест Сендов спасиха честта ни на нация, която цени своите големи личности.

Заглавието на днешния ми коментар сигурно звучи неприемливо на фона на важните телевизионни новини за новия сезон. Да, но след много от тези новини следва едно „но“…

Избраха най-после новия генерален директор на БНР – Андон Балтаков. Избра го СЕМ от втори опит, като за публиката остана напълно неясно какво повлия на овластените „експерти“ в регулативния орган да обърнат мнението си на 180 градуса. Може би са размислили, че е добре да изберат емигрант от САЩ, сигурно е наясно с голямата американска журналистика? Може би са приели за плюс това, че той е непознат и няма да има за какво да се хванат критиците. Да, но критиците се хващат за правилата и твърдят, че избраникът няма автентични документи за стаж в радио, да не говорим за познанията му за българското радио. Този избор изглежда съмнителен още повече на фона на твърде произволното лишаване от участие на опитния и всепризнат за добър шеф на радиото Валерий Тодоров, защото уж бил закъснял с излизането от фирмата си. Вероятно ще има жалби и агонията ще продължи.

Уважаеми депутати от медийната комисия на парламента, ако смятате сериозно да подобрите медийната среда и по-специално в обществените медии, започнете отначало, т. е. от разпускането на СЕМ – този не само излишен, но и вреден орган, който само узаконява нечии решения, взети в партийни и корпоративни кабинети. Както и при изборите на шеф на БНТ, така и сега следите от външната намеса са очевидни. И само пораждат нови и нови скандали. Никому неизвестните „калинки“ от СЕМ може би не са лоши момичета, но нямат място в такава институция. И за да не се повтаря пак същото, сменете начина на избор. Премахнете така наречените партийни квоти, нека в СЕМ да се избират представители на обществеността, уважавани и честни хора. Разбра се, че новият закон ще се пише от представителна комисия, в която влизат юристите на националните телевизии. Те имат други призвания, едва ли имат такива визионерски дарби…

Чета интервю на Емил Кошлуков, който се оплаква от големите дългове на БНТ. Намеква, че трябва да се вземе решение да бъдат покрити от държавата. На ръководството ще олекне, но БНТ ще си остане още по-зависима от управляващите. Решете проблема генерално как да става финансирането, предложения има, но политиците се разсейват, защото няма да могат да командват телевизията. И защо се разсейват да се направи външен одит на БНТ за последните три мандата на ръководството. Нека стане ясно къде са потъвали парите. Новото ръководство спря някои скъпи продукции, но на тяхно място пусна нови, които нямат качество и пораждат съмнения за мотивите му. Емил Кошлуков показва характер, лесно уволнява, трудно назначава, но все още не се усеща нов полъх.

Най-голямата новост в Би Ти Ви е, че вече е намерен нов водещ на късното вечерно шоу. Телевизията заложи на оригинална реклама, която сигурно ще привлече много публика за първите прояви на новото лице, но това не е още гаранция, че ще се задържат задълго. Хората се интересуват от съдържанието, което ще се определя от самата телевизия като продуцент. Не случайно първият гост ще бъде шефът на телевизията Флориан Скала. Твърде шаблонно. Още в първите си изявления новият водещ прояви не много добро чувство за хумор и във всички случаи недобро възпитание като изтърси за Слави: „Разгеле! Беше време!“

 

Какво работят плеймейтките?

Попитах красива блондинка какво работи. „Плеймейтка“, отговори тя.“ Тя е новата плеймейтка за тази година“, уточни кавалерът u. „Ставам инфлуенсър“, допълни момичето.

„Първо трябва да стане известна“, уточни кавалерът. Забелязах в медиите, че това атрактивно момиче работи по въпроса. Например в предаването на Карбовски раздаваше храна на бездомни и бедни хора. С наведени лица и тъжни погледи, те се оживяваха, когато я видеха.

Нови времена, нови професии. Често ги пренебрегваме. Като водещ на предаването „Вот на доверие“ опознах нов културен слой – модели, манекенки, чалга изпълнители. Много свестни и талантливи от тях и до днес са ми приятели. Плеймейтки тогава нямаше.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.