Нетаняху: Ислямистки бойци ще представляват заплаха за САЩ и Европа, ако Израел загуби настоящата война

Ислямистки бойци ще представляват заплаха за САЩ и Европа, ако Израел загуби настоящата война с „Хамас”. Това каза  израелският премиер Бенямин Нетаняху, съобщава The Hill. Западните държави ще бъдат следващите на опашката, твърди Нетаняху, ако страната му се разпадне.

Нетаняху отхвърли всички призиви за прекратяване на огъня, настоявайки, че това би означавало да се предаде на Хамас.

„Трябва да победим, за да защитим Израел. Трябва да спечелим, за да защитим Близкия изток. Трябва да победим в името на цивилизования свят. Това е битката, която водим и тя се води в момента. Няма заместител на тази победа“, продължи той и добави: „Ако не спечелим сега, тогава Европа е следващата и вие сте следващите”, каза Нетаняху в интервю за Шон Ханити от Fox News.

„Нашата борба е ваша борба“, казва Нетаняху. Той продължи да твърди, че има „ос на терора“ между Хамас в Газа, Хизбула в Ливан, хусите в Йемен и иранското правителство, твърдейки, че Техеран се стреми да „върне Близкия изток и света в тъмните векове ."

„Кой ще спечели? Добрите ли ще спечелят или лошите ще спечелят? И, разбира се, трябва да се уверим, че силите на доброто, силите на мира, силите на прогреса и просперитета, те побеждават, а не силите, които ни връщат в тъмните векове. Това е битката", добави още Нетаняху.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток