Новогодишно четиво за напреднали

На коя страница от живота и успеха си сте?

Нещо в съвременния софтуер на подрастващите пука

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Чета обемистата биография на Анри Перюшо за Пол Гоген, която ми дава тема за празнични размисли. Не само защото френският художник е голямо име в световното изобразително изкуство, а и защото негова картина е най-високо платената до днес. Наблегнах на обемиста, защото вече съм на 275 страница, а Гоген е все още беден, задлъжнял, без никакви признаци да се превърне в това, което е днес. Но на всички страници той търси, рисува, пътува, рискува. Отчаянието си излива върху платната и ако погледнете все пак таитянския му период, ще видите, че няма и следа от тъга. Само цветове, сияние, опиянение, сексапил, но не и порочност.

Междувременно, Гоген има алчна и зла съпруга, която живее в Дания и е съгласна с творчеството му колкото да може да продава платна, без да му изпраща парите от продажбите. Та, междувременно, картината, която е продадена на най-висока цена в света през 2015 година, е на стойност 300 милиона долара - факт, който потвърждава, че някои днешни похвати за бърз успех, не кореспондират с класическите.

Идеята на това послание не е да пропагандирам бавните или отложени успехи, но да влезем в адекватните обороти на живота. Помнете, на 275-та страница от биографията си Гоген още не е имал пари за бельо, квартира и материали за картините си. Ако съпоставим днешните условия, революцията на интернет, повишената жажда за богатство и стимулите на просперитет, като автомобили, голяма къща и прочие, то нека поискаме успеха да ни споходи поне на 27-ма страница.

Смятате ли, че е в реда на нещата да се събудите милионер в пелени, без да сте допринесли за това дори с едно движение, с едно изстрадване, с един белег на израстване?

Столетие по-късно Шарл Азнавур - легендата на френската и световна естрада, няма пари за превоз и ходи пеш километри до мястото на своите изяви. Скланя глава пред Едит Пиаф и изтърпява всички неволи на това познанство, за да стигне върха. Не съм го виждал в нито един момент нахален, корумпиран, недоволен. Схващате ли... Нещо в съвременния софтуер на подрастващите пука, скимти от лоша връзка между потребностите и възможностите, между търпението и облагата.

Поспрете се, заслушайте се в себе си, върнете се към правилния пулс, към осмисленото, избегнете неврозата и инфарктността на ненужното. Оскар Уайлд, също познат с нелеката си биография, казва нещо, на което може да обърнете внимание: „Най-големият грях е да бъдеш повърхностен. Осмисленото е винаги вярно”. Да бъде!

 

Fashion idol

Деляна Маринова - Джуджи

Винаги е приятно да срещнеш жена като Джуджи, позната и с рожденото си име Деляна Маринова. Телевизионната симпатяга, попадала неведнъж под модната ми гилотина, днес минава с гордо вдигната глава по червения килим, отреден за модни идоли. И как не, като палтото є говори поне пет различни езика и е добре прието на всеки завиден бал. Ще отречете прическата ли - това платинено русо поле за тиари и корони, под което шумоли един нежен ум и ненадминато чувство за възторг. Харесвам още герданите, а най-вече чашата шардоне в ръката. Погледът, познавам този поглед, следи дали няма да и се мярна пред очите є Телецът в нея да прецени дали заслужавам целувка или две. И макар да я наричат често Джуджи на Гала, тя винаги изглежда все едно отива или се връща от... гала.

 

 

Позира за селфи с фенове

Немска за малко да проговори датски

Соня Немска, която на Бъдни вечер имаше концерт в Дания, изненада десетки българи, тръгващи или прибиращи се за празниците. На летищата звездата на попфолка раздаде десетки автографи, а по-смелите и почитатели си издействаха селфи. Като истински Козирог, Немска беше изключително точна за участията си в Дания, но пък имаше съвсем малко време да разгледа местата, на които пееше. Едно от тях е Замък Амалиенборг - мястото, където кралицата на Дания прекарва зимата. Също там се намира и балконът, от който се произнасят тържествените обръщения към народа. Въпреки, че замъкът е основната резиденция на кралското семейство, посетителите имат възможност да посетят някои от стаите, които не се ползват ежедневно.

 

Семейна среща

Топ стоматолог празнува на брега на морето

С много радост, хармония и настроение топ стоматолог д-р Мартин Денчев, съпругата му и детето им,  посрещнаха празниците. След прецизната подготовка щастливото семейство позира в една истински приказна атмосфера. Практикуващият във Варна стоматолог поднесе подаръци от последното си служебно пътуване в Европа, където освен участник в няколко професионални семинара, намери време за шопинг. Така съпругата му - титулована мис, получи прекрасна вечерна рокля и обувки, а дъщеря им се наслади на колекция британски играчки, за каквито се говори, че имат и най-младите наследници на кралското семейство. Д- р Мартин Денчев се подготвя да бъде част от журито на национален конкурс Бизнесдама на годината, чиито почетен председател е министърът на туризма Николина Ангелкова.

Коментари

Задължително поле