Орлин Павлов и Лорина Камбурова: Има страхотна химия между нас

Вълнува ни защо караме, като идиоти и защо е пълно с психопати на свобода

Хората на изкуството тепърва започват да се оценяват у нас

Като се стигне до наследство, дори най-близките си стават врагове

- Играете главни роли в новият сериал на Би Ти Ви „Скъпи наследници“. Какво ви провокира във вашите персонажи?

О.: За първи път участвам в толкова голям проект. В началото дори не ми се вярваше, че може да съществува такава мащабна продукция. След като се запознах с продуцента Михаил Менкаджиев, се убедих, че е възможно. Той ми обясни какво иска да направи и успя да го осъществи с подкрепата на bTV. Започнах да ходя по кастинги, както за моята роля на Борис, така и за още две роли, които се препокриваха с моя типаж. В сериала съм екстремен спортист, който има доста богат опит, но му се случва нещастие - затрупва го лавина и това променя живота му.

Л.: Аз съм в ролята на човек на изкуството, който търси себе си и живее на село, където има приятели и семейство. Винаги се чувствам провокирана от всеки персонаж, който трябва да играя в даден проект, защото никога не е едно и също и не се повтаря биографията на човека, който трябва да изиграеш.

- Едната от любовните истории е между вас двамата. Кои качества на вашият екранен партньор, биха могли да ви накарат да се влюбите наистина в него?

О.: Да, с Лорина имаме много хубава любовна история в сериала, която обаче претърпява много обрати. Двамата имаме прекрасно партньорство и страхотна актьорска химия. Лори е много чувствителна – винаги се стреми да помага и да влезе в положението на някой, не е безразлична към емоциите на хората и ако може да помогне - го прави веднага дори без да се замисля, което е супер, но може да бъде и нож с две остриета. Тя е супер емоционална, на моменти дори първична, но винаги вярна на себе си - не се прави, не играе роля, а е такава, каквото е. Освен това изглежда прекрасно и е много истински, млад и емоционален човек.

Л.: Според мен Орлин е прекрасен артист, който е мултифункционален, така да го кажа, но не като електроуред. (Смеят се.) Не мисля, че става въпрос какво може да ме накара да се влюбя в него, защото според мен всички ще заобичат нас, актьорите, защото ние сме самите себе си в този проект, а и не само в него.

- Името на сериала подсказва, че ще става въпрос за огромно наследство, което със сигурност ще бъде повод за конфликти…

О.: Да, в момента, в който се стигне до разделяне на наследство, дори най-близките си стават врагове, което, може би, ще се случи и в този сериал.

Л.: Като цяло „Скъпи наследници“ показва проблемите, с които може да се сблъска всеки човек и това ще помогне на зрителите да се припознаят в персонажите . Според мен хората ще го харесат най-вече, като видят с колко много любов, а естествено и с усилия е направен този сериал. Той е отражение на българската действителност, но по един хубав начин. Заснет е сред българската природа и в него показваме толкова красиви пейзажи, както от Витоша, така и от други места, които си заслужават да бъдат видени.

- Коя е темата, която ви вълнува най-силно извън професията ви?

О.: Вълнува ме защо караме като идиоти, вълнува ме и това защо е пълно с психопати, които са на свобода, а не в затвора? Вълнува ме пенсията на баба ми, майка ми, баща ми, вълнуват ме телефонните измами. Вълнува ме дори защо този отвън си бърка в носа, например - всичко идва от възпитанието на хората, а то в последно време не е на особена висота и това много ме вълнува.

Л.: Тези неща мен също ме вълнуват, но това не означава, че нещо се променя. Наистина - освен с това, което правим с Орлин и другите музиканти и актьори, не знам по какъв друг начин можем да въздействаме на хората – не мога да вървя по улиците например и да казвам – не карайте така, или не правете така! Тези неща ме притесняват, дори угнетяват, но не могат да ме накарат да спра да правя хубави неща и да се опитвам по някакъв начин да вляза в душичките на хората.

- Холивудската звезда Гари Дърден беше в България, докато снимахте този филм. На него какво му хареса най-много тук и какво не?

О.: Допаднаха му хората – това, че сме народни, земни и много бързо скъсяваме дистанцията, а и той самият много бързо скъсяваше дистанцията. Лорина може да го потвърди, защото също се запозна с него. На Гари му хареса много и природата в Банско, дори иска пак да дойде. Иначе не му допадна особено това, че всеки го гледа. В началото даже ми викаше – малко така ми е стряскащо тук, защото всеки те зяпа, но аз му обясних, че за българинът е нормално да се втренчва в някой друг. Ние сме си такива помежду си, а пък особено него - цветнокож със сини очи, такъв красив мъж и му викам - нормално е да те зяпат, спокойно, няма проблеми. (Смеят се.)

- Лорина, ти участваш в клип, представящ страната ни във връзка с Европредседателството. Какво според вас може да бъде най-добрата реклама за България в чужбина?

Л.: Клипът, който направихме за Европредседателството беше опитва да покаже най-хубавото от нашата държава. Целият екип разказахме България с този 4 минутен клип така, както ние я виждаме през тези 10 снимачни дни, които бяха през ноември. Имаше всякакви климатични условия - студ, вятър и много красиви пейзажи. Така видяхме България и така я е видял режисьорът. Чужденците се впечатляват от всичката тази красота, която буквално стои в краката ни, от вкусната храна и от хората, които не си подправят емоциите –които са или сърдити, или щастливи, или не са в настроение, но те са такива, каквито са. Невероятни малки местенца има в страната ни, които можеш да откриеш за себе си и от това също се впечатляват много.

О.: Екипът е направил едно наистина страхотно видео с Лори и Бойко Кръстанов – толкова са красиви, сладки, неподправени, на високо ниво е. Имаше някакви критики за видеото, които бяха безумни, но естествено те са от някой, които си стои вкъщи и сигурно е станал накриво, а на мен определено много ми харесва.

- Ваши колеги са признавали, че красотата често е била пречка в кариерата им и са ги подценявали заради нея. Според вас добрият външен вид може ли да бъде минус, или по-скоро е предимство?

О.: Лори, ти си момиче и при теб е по-сложно. Разкажи дали е имало продуценти, които са се възползвали от теб, за да вземеш някоя роля, защото знаем, че в Холивуд правят така… (Смеят се.)

Л.: Доколкото си спомням – не! Пък и всички познаваме тези продуценти, които правят такива неща и няма да е трудно да се разбере кой - кого е насилвал. Относно красотата – това е нещо субективно, режисьорите смятат, че един човек е по-подходящ от друг за дадена роля, но не защото е по-красив, или по-грозен. Примерно, ако за дадена продукция се търси ниска, руса мадама, колкото и да съм красива и добра актриса - няма как да ме вземат, нали?

О.: Тази професия е на моменти. Красотата не е предимство – грозен, или красив – всичко е до типаж, опит и до аура. Аз ходя по кастинги все още и в 80 процента, дори в 90 процента от тях са ми казвали – не! Въпреки това аз пак отивам на следващият кастинг, а не си казвам – не става и не се отказвам.

- Случва ли ви се фенове да ви заговарят с нелепи, или забавни реплики?

О.: Да, дори сега на премиерата на „Нокаут“ имах такъв случай. Докато стояхме за снимка на червения килим пред билборда на филма и хората минаваха да ни поздравят и пред мен застана едно момиче, няма да казвам кое, защото е известно и аз я питам – снимка, нали? А тя – не, а ти защо си тук? Аз – заради филма, хората ни снимат, посочвам й фотографите и плаката на филма. А тя – какъв филм, ама ти тук водещ ли си? Аз й отговарям, че не съм водещ, а участвам във филма, а тя – ок и след това поиска да се снимаме. (Смее се.) Хората понякога имат супер странни реакции. Случвало ми се е подобно нещо и в клуб, в който съм пял цяла вечер и след това се запознавам с момичета, които са били пред сцената и са се радвали на изпълненията ни. При положение, че пред заведението пише, че този ден пея аз и със сигурност не съм случайно попаднал в клуба, но като се запознаваме и казвам – много ми е приятно – Орлин, а тя ме пита - как се казваш, как? А аз- Стефан Данаилов. Отговаря ми -а, добре, приятно ми е! (Смее се.)

Л.: Мен винаги са ме обичали, като вървя по улиците хората ми се кефят и ми искат автограф. Всички мъже казват – евалата мацка, много яко се справяш в сериала, ще гледаме и новия. Смеят се.

- А кое е най-лудото нещо, което сте правили от любов?

О.: Много луди неща не съм правил, но пък съм давал сърцето си, което е как да кажа - достатъчно силно. Между другото съм бъркал доста пъти, защото не съм получавал същото след това, но в крайна сметка това е смисълът на любовта – ти не го правиш, за да получаваш, а даваш това, което чувстваш и мислиш, без да очакваш да ти върнат. Така че, всичко е точно, защото снощи ядох кекс, или правих кекс, как беше точно? (Смеят се.)

Л.: Аз съм пропътувала доста километри от любов - за да стигна до моят любим човек, както и той е правил същото за мен, но предполагам, че това е нормално, когато си влюбен. (Приятелят на Лорина - Георги е DJ и финансист, който живее в Щатите – б.а.)

- Най-ценният съвет или урок, който сте получавали?

Л.: Да не споделям излишно с хора, които не са важни в живота ми.

О.: Да не правя никога нещо на всяка цена е супер ценен съвет, който съм получавал. Аз не обичам крайно амбициозните хора, забелязал съм, че прекалено амбициозните хора нямат много талант - това е почти 100 процента.

- В какво вярвате?

О.: Вярвам, че с добро можем да променяме хората, дори първият път да не успеем, не трябва да се отказваме и да поемаме негативни вибрации, като слизаме на това ниво, а трябва да можем да задържим другото, за да можем да обърнем този полюс. Ще дам пример с „Междузвездни войни“ - наистина винаги има тъмна страна и светла страна - такъв е животът и ние трябва да направим своя избор.

Л.: Аз вярвам в силата на хората, в качествата им да забравят лошото и да се фокусират в доброто и да проявят любов.

 

Нашите гости

Орлин Павлов и Лорина Камбурова са млади, красиви и много влюбени, но страстните чувства между тях са само на телевизионния екран. В живота двамата са много добри приятели и обичат да излизат заедно, за да се забавляват. Свързва ги и любовта им към музиката, защото въпреки че са дипломирани актьори, те отдават не по-малка част от времето и енергията си на изпълнителската си кариера. Преди няколко години Лорина опита шанса си дори в “Мюзик Айдъл”-3, където не остана незабелязана, но засега повече популярност й носят изявите на малкия екран, като ролята й в сериала “Връзки”. Орлин може да се похвали с успехи, както на музикалната сцена, така и в киното. Впечатляващите му изпълнения във филмите на Ники Илиев – “Живи легенди” и “Нокаут”, станаха причина чаровникът да получава все повече покани за нови филмови проекти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта