Оставиха в ареста готвача, пребил сервитьорка

Апартхотел „Централ плаза” в Слънчев бряг, където била нападната сервитьорката.

И Окръжният съд в Бургас остави зад решетките Божидар И., който нападна и наби сервитьорка пред стаята и в хотел в Слънчев бряг. Във вторник, магистратите гледаха мярката за неотклонение на ямболията, който от години през лятото работи в заведения по морето, а в момента върти черпака в ресторант в Свети Влас.

Както "Труд" вече писа, фалшивата новина , че Божидар е циганин и изнасилвач на туристка, не се потвърждава. Той е българин, а неговата версия за случилото се е, че момичето го провокирало и тъй като бил пиян, я набил. Според работещата в комплекса като серитьорка бургазлийка пък, Божидар и се нахвърлил съвсем безпричинно, след като двамата се засекли в коридора, където била стаята, в която е настанена. Преди екшъна, младежите се засекли пред заведение за бързо хранене в центъра на Слънчев бряг.

Мотивите на съда са, че от шест месеца Божидар не живее на постоянния си адрес в Ямбол и може да се укрие. Освен това случаят не е първото му посегателство срещу жена и е действал при положение, че е в изпитателен срок по друго дело.

В мотивите на въззивния състав се казва „това обстоятелство безспорно предопределя извод, че обвиняемият е личност със завишена степен на обществена опасност, често проявява физическа агресия, предвид и характеристиката на предходното му осъждане, по чл. 198 от НК, при което е осъществил деянието чрез заплаха с нож и то пак върху жена“.

За настоящия съдебен състав проявата на агресивно поведение от страна на Божидар И. не е инцидентна проява в живота му, което обстоятелство налага извод, че действително ако бъде с по-лека мярка за неотклонение има опасност да извърши друго престъпление. Според Окръжен съд – Бургас „деянието се отличава с изключителна бруталност и незачитане живота и здравето на гражданите, особено, когато агресията е отправена към жена, както в конкретния случай“.

Коментари

Задължително поле