Офроуд великан

Пикапът RAM 1500 става още по-екстремен всъдеход

Лас Вегас става столица на най-екстремните и щури автомобили по време на тунинг изложението SEMA. Там могат да се видят екстремни машини като концепта RAM 1500 Rebel, който представлява доработена за тежък офроуд версия на легендарния пикап RAM 1500. В модела са приложени повече от 200 специални части на фирмата Mopar, която е доставчик на оборудване и аксесоари за марките на концерна Fiat Chrysler Automobiles.

55-2-6kol

Всъдеходът RAM 1500 Rebel ще спечели сърцата на всички почитатели на излетите в дивата природа и преходите по негостоприемни терени. Пикапът е екипиран с метални плочи, които защитават отдолу дъното на каросерията, двигателя, диференциала и останалите части от задвижващата система.

mp018_005rm4isvof3v6l610cevtjlcdijnei

Моторът е типичен американски V8 агрегат с голям работен обем от 5,7 л от поколението HEMI. Той генерира мощност 401 коня, които въртят четирите колела. Двигателят е с класическо атмосферно пълнене. Голям отвор на предния капак осигурява необходимия поток от въздух за горивната смес, за да не се задъхва чудовищният двигател. За преодоляването на тежки препятствия автомобилът е оборудван със система за повишаване на пътния просвет. Чрез натискане на бутон водачът може да повдигне каросерията с допълнителни 4 см при необходимост.

55-3-6kol

Свирепият външен вид на RAM 1500 Rebel афишира големите възможности по отношение на проходимостта. Каросерията е боядисана в специфичен цвят с нюанси на сиво и синьо. Алуминиевите степенки на праговете, джантите и ауспуховите накрайници са черни, а предпазните панели и плочи по дъното са сребристи. На покрива са монтирани пет допълнителни фара с LED технология, всеки от които свети с 4800 лумена. Моделът показва широкото приложение на частите и аксесоарите Mopar и как те могат да преобразят автомобила.

Коментари

Задължително поле