Още един динозавър изчезва

С чудовищната си мощност от 710 конски сили и безкомпромисна проходимост 4x4 пикапът RAM TRX е господар на всички пътища и настилки.

RAM 1500 TRX с мощност 710 к.с. паркира в историята

Пускат последна серия от 4000 екземпляра

Още един върховен „хищник“ на пътя става жертва на екологичните тенденции в автомобилната индустрия. Най-мощният и бърз пикап RAM 1500 TRX с компресорен двигател 6,2 HEMI V8 слиза завинаги от поточната линия. Това е върховата версия на модела, предназначена за най-големите ентусиасти на офроуда, високите скорости и американския стил. За тяхно съжаление с края на 2023 година настъпва и краят на TRX, чието производство няма да продължи през новата 2024-а. За сбогуване ще бъде пусната лимитирана серия от 4000 екземпляра Final Edition, която дава последен шанс да бъде закупен нов автомобил от този култов модел.

Зад свирепата монументална предница на RAM 1500 TRX работи компресорен двигател V8 с мощност 710 к.с.

RAM 1500 TRX излезе за първи път през 2020 г. и затвърди репутацията на RAM като един от най-популярните пикапи в САЩ. Означението TRX идва от тиранозавър рекс – най-силният и най-свирепият хищник в ерата на динозаврите. По същия начин RAM 1500 TRX е господарят в света на пикапите. Под огромния, оребрен и перфориран с голям осветен отвор за въздух преден капак ръмжи страховито 6,2-литров двигател HEMI V8 с компресор, който генерира мощност в размер на 710 конски сили и максимален въртящ момент от 880 Нм. Само за 4,1 секунди този великан с товарен отсек ускорява от 0 до 100 км/ч.

Осемстепенната автоматична трансмисия е калибрирана за максимални натоварвания при дълги движения с висока скорост както върху асфалт и в офроуд.

Освен проходимост, бързина и огромна мощ RAM 1500 TRX притежава и големи товарни способности. 

Двигателят 6,2 HEMI V8 е икона за почитателите на мощните американски коли. Той задвижва автомобилни зверове като топмоделите на Dodge Challenger, Dodge Charger, Dodge Durango и Jeep Grand Cherokee. Повечето от тях вече не се предлагат с този мотор на пазара на нови превозни средства.

Прощалната серия RAM 1500 TRX Final Edition е отлично оборудвана със специални шевове на таблото, седалките и бродираното лого TRX върху облегалките на седалките. Допълнителни акценти има върху стелките, панелите на вратите, конзолата и волана. Пътуването е в максимално луксозна обстановка, а водачът разчита на най-модерните системи за безопасност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили