Стопанската академия е единственото българско висше училище със сертификат от Европейската комисия Той е за магистърска програма по митнически контрол

Президентът Радев: От правителството зависи въвеждането на еврото да бъде с икономическа и социална интеграция

Превозвачите връщат наети устройства за тола след три месеца Прекратяват контактите по-рано при промяна в собствеността на камиона или автобуса

Външно потвърди: Българско семейство е под карантина в хотел в Тенерифе, в контакт с тях сме

8 ученици от Кърджали се прибират по спешност от Италия заради коронавируса

Българска асоциация на заведенията опроверга Борис Бонев за незаконно строителство на „Витошка“

Никол Шерцингер във фатално черно

Варна влиза в онлайн платформа за българите в чужбина

Гърция издаде законодателен акт за преодоляване на коронавируса

Уайлдър иска реванш през лятото

5 години затвор получи швейцарец, обвинен в тероризъм и трафик на оръжие

Министър Деница Сачева: 50 000 души са потребителите на социалните услуги за деца и семейства

Бизнесът: Глоба за работник с фалшив болничен

Българска студентка в Милано пред „Труд“: Ситуацията е под контрол

Шофьорка се заби в дърво в Добричко

Пиарът на Иванчева става кмет на „Младост“ от утре

Столичният общински съвет трябва да посочи нов временно изпълняващ длъжността кмет на район „Младост“ на заседанието си утре. Това съобщи председателят на СОС Елен Герджиков, след провелият се на „Московска“ 33 Правен съвет.

Според Герджиков СОС трябва да се намеси, защото вече изтича предизвестието за напускане на Владимир Клисуров, който ръководи района в отсъствието на арестуваната за подкуп в особено големи размери Десислава Иванчева.

Правото на избор според закона е сред действащите заместник-кметове, сред които е и Клисуров.

„Нямаме пълната информация какви действия са предприети и кои в момента са легалните зам.-кметове“, каза Герджиков.

Заместващият кмет Клисуров и зам.-кметът Петър Кърджиков, доскорошен пиар на Иванчева, трябва днес, до 17.00 ч, да предоставят на общинския съвет списък. В него трябва да посочват кои са действащите зам.-кметове в района и с какви документи са назначени. Ако това не се случи, утре съветът няма да има база, на която да избере кой да управлява „Младост“.

„Ако списъкът е празен, законът не ни казва какво правим след това“, каза Герджиков. И добави: „Изводът ми е, че хаосът в „Младост“ се задълбочава. Ситуацията е тревожна- тотален безпорядък. За да си изясним тази ситуация и да видим как Столичния общински съвет може отново да влезе в ролята си, за да предотврати административния вакуум и да продължат да се реализират проектите там, инициирах днес разширен правен съвет“.

Герджиков обясни, че на заседанието са присъствали всички членове на Председателския съвет на СОС, общински съветници, представители на администрацията на Столична община, хора от Министерството на правосъдието, на социалното министерство, на Инспекцията по труда, на Националното сдружение на общините и водещи специалисти по административно и трудово право. Именно на този съвет се е стигнало до решение за изборът на заместващ кмета на район „Младост“ да бъде взет от СОС утре.

Петър КърджиловДругият извод, до който е стигнал Правният съвет е, че след избирането на Владимир Клисуров за изпълняващ длъжността на Иванчева, актовете, които тя е издавала са, нелегитимни и нищожни. Това означава, че действията й по назначаване и уволняване на зам.-кметове са легитимни, само ако са осъществени с подписа на Клисуров. Междувременно той е издал заповед за назначаването на Петър Кърджилов (на снимката) за зам.-кмет в района. Така, според Герджиков, Клисуров изразява волята си кой иска да е неговият наследник, който да управлява временно района. Не е ясно каква е съдбата на другия заместник Румен Русев, който бе уволнен от Иванчева. Ако Кклисуров не е е подписал такава заповед, Русев още е на поста си.

Така, най-вероятното развитие на ситуацията в „Младост“ е доскорошният пиар на Десислава Иванчева – Петър Кърджилов, да заеме нейното място, след като Владимир Клисуров напусне след няколко дни.

Както „Труд“ писа, Кърджилов е сред най-върлите защитници на арестуваната кметица, въпреки че публичните му изяви се определят от журналисти и анализатори като „неадекватни“.

През есента на миналата година Петър Кърджилов бе изгонен като пиар на БАН, след като забърка скандал – пусна своя позиция от името на Академията.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Този, ако стане кмет, най-добре администрацията да пуска кепенците. Иванчева започна да унищожава общината, този ще я довърши. Само не разбирам защо СОС позволява това и продължава да си затваря очите.

    1. Обяснено е в статията,Клисуров е назначил Кържилов за зам.кмет и като такъв об.съвет може да го избере за кмет.А за затварянето на очите изглежда е било публична тайна,че бизнесмени са били се съгласявали доброволно извън одобрените им проекти да построят я площадка,я да засадят дръвчета за своя сметка,въпреки че като всички останали са плащали данъци и ако не бе това затваряне на очите днес Иванчева нямаше да е обвиняема за подкуп.А гражданката от Монреал е добре да знае,че далият подкупа преди да го даде се е оплакал,че е изнудван да го даде,а не го е дал и после да е казал,че го е дал.Не го е дал и на нея,а на помагачът и посредник,който си е отделил своите 20%, останалите 80% ги е дал на двете,т.е. ако някой „ги е подхвърлил“ е ясно кой е,но той не е свидетел на обвинението,а също е обвиняем като Иванчева.Аман от привържениците на чиновници недорасли за постовете си.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.