Осиновителите на деца до петгодишна възраст ще ползват платен отпуск за една година

Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Деветнайсет деца пострадаха при катастрофа с училищен автобус в Германия

Бойко Борисов: Предоставихме на Саудитска Арабия предложения за инвестиционни проекти (СНИМКИ) Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр

Заработи първият паркинг автомат във Велико Търново Стоманените устройства черпят енергия от светлината и са на пет езика

Подготовката на сватбата – първо изпитание за влюбените По данни на НСИ през 2016 г. у нас са регистрирани 26 800 юридически брака

Сватбите на плажа, на голф игрище, в планината или на лодка са отличен вариант младоженците и гостите им да се насладят на момента извън града.

Младоженците залагат на тематични тържества

Времето от октомври до февруари може да се определи като “сезона на годежите”, според проучване, цитирано от американското сп. “Воуг”. Но след романтичното предложение следва едно от първите изпитания за любовта на годениците – подготовката на сватбата. Тя изисква внимателно планиране, обмисляне на детайлите и фин баланс между романтични илюзии и реални възможности.

Средната продължителност на браковете в България е 15 години. По данни на НСИ през 2016 г. у нас са регистрирани 26 800 юридически брака. Средната възраст на младоженците е 31 години, а на булките – 28 години. Годениците на тази възраст са типични представители на поколението Millennials (родени след 1980 година), които търсят нещо различно от сватбата в скучния ритуален дом.

Сватбите на плажа, на голф игрище, в планината или на лодка са отличен вариант младоженците и гостите им да се насладят на момента извън града.

Мнозина залагат на декорация, излязла сякаш от страниците на приказка.
Мнозина залагат на декорация, излязла сякаш от страниците на приказка.

Влюбените често искат да организират тематично тържество – с винтидж или етноелементи, на хавайска тема, или като приказка, излязла от страниците на романтична история. Целта е една – двойката и гостите им да се забавляват по неповторим начин, който да ги откъсне от забързания ритъм на града.

“Голямото разнообразие от нестандартни елементи, координацията им в цялостна концепция и работата с доставчици на различни услуги изисква много нерви и време. Хората предпочитат да се доверят на експерт в тази област, който би им спестил риска от недообмислени решения, които да провалят празника им”, казва Генка Беломачева от сватбена агенция “Кадифе”. Тя допълва, че работата є често включва и да напътства годениците, за да осъществят оптимално своите идеи.

През лятото рязката промяна на времето може да провали и най-добре обмислената сватба, затова агентът е този, който винаги има втори вариант. Професионалистът съветва младоженците и да не “импровизират”, когато работят по цялостна концепция. “Това е смисълът на плановете – да получите благоприятен резултат дори и при неблагоприятни обстоятелства”.

Импровизациите са табу, когато се организира сватба с чужденци, или на българи, които не живеят у нас.

“Специфичното при тези сватби е, че подготовката им започва понякога и година преди това, още повече ако има гости от чужбина, които задължително трябва да планират присъствието си”, пояснява сватбеният агент.

Експертът препоръчва на младоженците да се посъветват със специалист, за да избегнат клишетата, да предложат на гостите си подходящо меню и не на последно място, да им осигурят комфорт.

 

Съвети на агенти

Отделете поне 6 месеца за организацията

Винаги имайте план Б

Ако работите с агент, консултирайте всеки детайл с него.
Ако работите с агент, консултирайте всеки детайл с него.

Сватбените агенти съветват да отделите достатъчно време за подготовката на сватбата, която може да изисква и повече от 6 месеца. Ако не живеете постоянно в България или планирате брак с чужденец, проучете какви документи се изискват за това.

Когато ви предстои сватба с църковен или друг религиозен ритуал, съобразете и със съответните религиозни ограничения. Работата заедно по концепцията на тържеството и я следвайте с постоянство. Винаги мислете за план Б – той трябва да е точно толкова истински, колкото и план А. Ако работите със сватбен агент, не импровизирайте. Съгласувайте всички елементи и стъпки от подготовката.

Запомнете, че броят гости, които можете да си позволите, е равен на бюджета ви за празненството, разделен на куверта за един човек.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете